219,7 miljonit eurot teadusuuringuteks ja tootearenduseks

Eesti väike- ja keskmise suurusega ettevõtted (VKE) saavad tänasest 6. detsembrini taotleda Euroopa Liidust toetust teadusuuringuteks ja tootearenduseks. Kokku jagatakse 219,7 miljonit eurot.

Toetust jagatakse Euroopa Liidu 7. raamprogrammi (7. RP) alammeetmest „Teadustöö VKEde huvides“. Seni on Eesti ettevõtteid saatnud rahataotlemisel edu. Mullusest analoogsest programmist sai toetust 11 Eesti osalusega projekti, millesse Euroopa Liit panustas 2,24 miljonit eurot. EASi innovatsioonidivisjoni direktor Ilmar Pralla tõstab eelmisest taotlusvoorust esile Visitret Displays OÜ ja Metallurg Engineering OÜ, kes on üle-euroopalistes projektikonsortsiumites koordinaatori rollis.

Visitret Displays koos Tartu Ülikooli ning veel seitsme partneriga arendab elektroonilisi välireklaamitahvleid, mis suudavad näidata videot, võtta vastu infot läbi mobiilivõrgu ja töötavad päikeseenergial. Metallurg Engineeringu eestvedamisel aga töötatakse välja tehnoloogiat, mis suurendab alumiiniumisisaldusega prügist puhta alumiiniumi saamise efektiivsust.

ELi kriteeriumite järgi liigitub VKEks enamik Eesti firmasid, kuna töötajaid peab ettevõttel olema alla 250 ning aastakäive ei tohi ületada 50 miljonit eurot või bilansimaht 43 miljonit eurot.

Täna avanenud taotlusvoorus on võimalik osaleda projektikonsortsiumitel, kuhu on kaasatud vähemalt kolm VKEd Euroopa Liidu kolmest liikmesriigist. Samuti peab projektipartneriks olema vähemalt kaks teadus- või uurimisasutust. Projektide esitamise tähtaeg on 6. detsember.

7. RP on ELi peamine teadusuuringute ja tehnoloogia arendustöö rahastamise vahend. Aastatel 2007-2013 antakse programmi erinevate alammeetmete kaudu Euroopa ettevõtetele ja teadusasutustele toetust 50,5 miljardit eurot.

7. RP lisainfot saab programmi kontaktisikutelt EASis ja SA-s Archimedes ning Euroopa Komisjoni veebilehelt http://cordis.europa.eu/fp7. Projektikonsortsiumidesse välispartnerite leidmisel on taotlejale abiks veebilehed http://www.ncp-sme.net/  või http://www.enterprise-europe.ee/et.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara