Autor: Silvia Kruusmaa • 7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT tütar siseneb uuele turule

BLRT tütarettevõte Elme TKS sai sertifikaadi, mis annab õiguse avameretoodete ja -seadmete metallkonstruktsioonide mittepurustava kontrolli tegemiseks.

Elme TKS juhatuse liikme Igor Novosjolovi sõnul tehti sertifikaadi saamiseks palju tööd, et täita erinõuded, mida näevad ette Det Norske Veritase standardid avameretoodete mittepurustava kontrolli kohta. Ettevalmistöö käigus tuli välja töötada tehniline dokumentatsioon, aruandevormid, suhtlemisprotseduurid võtmeklientidega, osta seadmed ja koolitada töötajaid. „Saadud sertifikaat on kõrgeim hinne meie spetsialistide professionaalsusele ja parim võimalus ettevõtte edasiseks arenguks,“ rõhutas ta.   

Selle sertifikaadi saamine on kontserni BLRT Grupp avameretoodete turu vallutamise üldstrateegia jätk. „Elme TKS on ainus ettevõte Baltimaades, kellele on antud niisugune sertifikaat. Avamereturu areng annab lootuse, et meie ettevõttesse tuleb tööd juurdegi. Tähtis on see, et saadud sertifikaat võimaldab sellel turul tugevdada ka kogu kontserni positsiooni,“ ütles Novosjolov. „Nüüd saavad kliendid, kes tellivad kontsernilt seadmeid ja konstruktsioone näiteks meretuuleparkide või mere nafta- ja gaasimaardlate jaoks, olla igati kindlad, et need on toodetud vastavalt rahvusvahelistele standarditele.“

10aastase töökogemusega ELME TKS on BLRT Grupi tütarfirma, mille spetsiifika on tööstusprotsesside ja materjalide kontroll laevaehituse ja -remondi, masinaehituse ning eriotstarbeliste metallkonstruktsioonide valmistamise vallas. Ettevõtte laborid on akrediteeritud Eesti Akrediteerimiskeskuse poolt ja tunnustatud Venemaa Laevandusregistri poolt.

Det Norske Veritas on rahvusvaheline klassifikatsiooniühing.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077