Autor: Tanel Raig • 30. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestimaalane sööb aastas 22 kilo linnuliha

Üldise lihatarbimise languse kõrval suutsid linnuliha tootjad inimesi oma toodangut eelmisel aastal tarbima meelitada 5% võrra enam kui 2009. aastal.

Statistikaameti täna avaldatud andmete järgi kasvas Eestis eelmisel aastal linnuliha tarbimine inimese kohta võrreldes 2009. aastaga 5%, ehk 21 kilogrammilt aastas inimese kohta 22 kilogrammile. Üldine lihatarbimine aga langes 73 kilogrammilt inimese kohta 70 kilogrammini, ehk 4%. „Linnuliha tarbimise kasv 5% võrra on märkimisväärselt võimas olukorras, kus toiduainete müügimahud üldiselt langevad ja ka kogu lihatarbimine langes,” lausus AS Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

Sellise arengu põhjuseks peab ta eelkõige linnuliha soodsamat hinda võrreldes teiste lihaliikidega ja üldise toiduainete hinnatõusu taustal. Samas lisab ta, et üldine lihatarbimise langus oli ajutine ja hakkab taas kasvama koos majanduse arenguga. „Seda on ka juba 2011. aastal tunda,” kinnitab ta.

Soormi kinnitusel jääb aga linnuliha tarbimise kasv siiski ka edaspidi edestama teisi lihaliike, see on globaalne trend.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077