Autor: Tanel Raig • 27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meelis Eldermann: Uus regulatsioon ähvaradab sulgeda tööstusettevõtteid

VKG tehnikadirektor Meelis Eldermann loodab, et Keskkonnaministeerium algatab kiiresti Eesti põlevkivitööstuse kaitseks parima võimaliku põlevkivitehnoloogia regulatsiooni väljatöötamise, sest see on ainus võimalus kaitsta põlevkivi töötlemisettevõtteid hiigelkoormiste või isegi sulgemiste eest.

2013. aastast rakendub Eesti seadusandluses tööstusheitmete direktiiv, millele suudab VKG hinnangul vastata vaid väike osa Eesti tööstusettevõtetest. „Kui ühinesime Euroopa Liiduga, siis võtsime endale paratamatult lisakohustusi paljudes valdkondades. Kui sotsiaal- ja majanduselus on paariaastased üleminekuperioodid enam-vähem lubatud, siis tööstuse jaoks on kümneaastane perspektiiv nagu homne päev,” ütleb Meelis Eldermann.

Tema sõnul tuleb vältimaks olukorda, kus enamik Eesti tööstusettevõtteid seisab silmitsi täitmatute nõudmistega, algatada riigi, kohalike omavalitsuste ja Eesti ELi esindajate vahel dialoog. See hoiab kõiki asjaosalisi toimuvaga kursis ning võimaldab tööstusettevõtetel ning ka tesistel huvirühmadel (omavalitsused, kohalik kogukond) osaleda nende tegevust suunavates ja reguleerivates protsessides. Esimese asjana tuleb Keskkonnaministeeriumil algatada kiiremas korras parima võimaliku põlevkivitöötlemistehnoloogia regulatsiooni väljatöötamine, et vältida põlevkivitöötlemisettevõtteid sulgemiste ja koormiste eest.

Euroopa Liidu keskkonnakaitse algatused, CO2 maksustamise poliitika ning uue tööstusheitmete direktiivi mõjud ettevõtetele olid peateemaks 26. mail Kohtla-Järvel toimunud kolmandal keskkonnapäeval, millest võtsid osa mitmed kõrged riigiametnikud, kohalike omavalitsuste esindajad ja tööstusettevõtete juhid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077