Autor: Tanel Raig • 27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mäetööstuses jätkub palgakasv ka teises kvartalis

Kuigi mäetööstus oli I kvartali palga-statistika järgi üks kiireima kasvuga sektor, toimus Eesti Energia Kaevandustes viimane palgatõus tänavu aprillis.

Ettevõtte teatel toimus tänavu palgatõus uue kollektiivlepingu jõustumisel 1. aprillil. Eelkõige tõusis palk töötajatel, kelle töötasu oli seni madalam turu keskmisest. Ajatööliste põhipalk tõusis 11%. „Ajatööliste põhitasu tõus puudutas ligi 1500 inimest, kelle palgatase oli ettevõtte madalaim ning on püsinud muutumatuna juba kolm aastat,“ selgitas Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov ajatööliste palgataseme korrigeerimise vajadust.

Aprillist tõusis ka tükitööliste, kelle tasu on seotud tootmismahtudega, tükitasu 5% võrra. Kuna viimased aastad olid tootmises edukad, siis avaldas see mõju ka tükitööliste töötasudele. Aprillis toimunud tükitöö palgatõus puudutab umbes 1000 töötajat.

Eelmisel aastal kasvasid palgad Eesti Energia Kaevandustes eelkõige tootmismahtude suurendamise tõttu. Palgatõus on alati seotud ettevõtte majanduslike näitajatega ja sellel teemal toimuvad iga aasta läbirääkimised ettevõtte juhtkonna ja ametiühingute vahel, kinnitati Eesti Energia Kaevandustest.

Statistikaamet avaldas üleeile I kvaratali palgastatistika, mille järgi kasvas mäetööstuses keskmine brutokuupalk võrredles eelmise aasta I kvartaliga 18,3%, mis on üks kiireimaid kasve teiste tegevusvaldkondadega võrreldes.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077