Hanschmidt: kui tehing toob Eesti Energiale kasumit, on see väga hea tehing

Kõik sõltub ikkagi tehingu kasumlikkusest, ütles ASi Infotar juhatuse esimees Ain Hanchmidt, kommenteerides Eesti Energia tehingut, millega osteti USA põlevkiviarendusega tegeleva ettevõtte Oil Shale Exploration Company (OSEC) kõik aktsiad. 

"Ma ei tea selle tehingu hinda ega seda, palju sinna investeeritakse. Aga kui on mingit tehnoloogiat, mida suudetakse müüa ja mis toob Eesti Energiale kasumit, siis see on väga hea tehing," kommenteeris Hanschmidt.

Ta lisas, et hea ei oleks see, kui Eesti tarbija peaks Eesti Energia tehingud kinni maksma, aga kui see tekitab vastupidise efekti, ehk Eesti Energia kasum paneb elektri hinna langema, on tegemist väga positiivse asjaga.

OSEC on põlevkivi arendusprojektidega Utah' osariigis tegelenud alates 2005. aastast, firmale kuulub osariigi suurim eraomandis olev kompaktne põlevkivivaru. Eesti Energia eesmärgiks on Utahs paiknevate varude baasil välja arendada põlevkivitööstus võimsusega kuni 57 000 barrelit põlevkiviõli päevas, teatas Eesti Energia.

Tehingu sõlmimise järel omandab Eesti Energia põlevkivivarud hinnangulise suurusega 3,1 miljardit tonni ning selles sisalduva õli kogus ulatub 2,1 miljardi barrelini. Projekti arendus kuni ehituse alguseni võtab tänase parima teadmise kohaselt aega neli aastat ja ehitus ise seejärel 3-4 aastat.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara