17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MAN nõuab eksjuhilt 237 mln eurot kahjutasu

MAN nõuab rootslasest eksjuhilt Hakan Samuelssonilt altkäemaksuskandaali tekitatud kahjude katteks 237 miljonit eurot. Samuelsson nõus maksma ei ole ning peab nõudeid põhjendamatuteks.

MANi endine juhatuse esimees Hakan Samuelsson peab oma taskust kinni maksma kõik altkäemaksuafääriga seotud kulud, kirjutab Saksa päevaleht Süddeutsche Zeitung.

Vastava nõudmise esitas MAN-i järelevalvenõukogu läinud suvel. Maksma peavad ka teised endised juhatuse liikmed, nagu ka suuremate harude juhid – summad ulatuvad 100 ja 200 miljoni euroni.

Juhtidele heidetakse ette nõrku ettevõttesiseseid kontrollsüsteeme, tänu millele oli altkäemaksude maksmine võimalik.

Samuelsson astus ametist tagasi 2009. aasta lõpul. Isiklikult meest altkäemaksudes ei süüdistata. Küll aga tehti tema juhtimise ajal altkäemakse, mis soodustasid MAN-i tarbesõidukite ja tööstustehnika müüki.

Autor: Katri Soe-Surén

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077