Autor: Alyona Stadnik • 11. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estiko-Plastari juht elektrist: ei võrdle asju naabritega

Me ei mõtle sellele, kas meil on kõige odavam või kallim elekter. See teadmine võrduks umbes teadmisega, et mul on kehv auto, aga õnneks on naabritel veel kehvem, lausus Estiko-Plastari juhataja Triin Anette Kaasik.

„Me ei jälgi pidevalt elektribörsi, sest oleme suure osa oma elektrihinnast pikaajalise lepinguga fikseerinud,“ põhjendas Kaasik.

Kaasiku sõnul ei üllata teda see, et Eestis on elekter odavam kui Skandinaavias, aga kindlasti ei saa jälgida vaid ühe päeva lõikes hinnaerinevusi, pigem ikka pikema perioodi vältel.

„Pean vist pettumuse valmistama, kuid me üldse ei mõtle sellele, kas meil on kõige odavam või kallim elekter. See teadmine võrduks umbes teadmisega, et mul on kehv auto, aga õnneks on naabritel veel kehvem,“ kommenteeris Kaasik.

Ka Estiko-Plastar ostab elektrit avatud turult. „Meil seal ju midagi valida ei olnud, kuna tarbimine on nii suur, oli see meile kohustuslik käik. Minu arvates on avatud turust rääkimine veidi illusoorne, sest pakkujate ring on ju väga piiratud ning mingit reaalset konkurentsiolukorda turul küll täna ei tunneta,“ lausus Kaasik, vihjates oma rahulolule seoses avatud turuga.

Eesti Energia blogist selgub, et eelmisel nädalal Eesti hinnapiirkonnas elektri börsihind on madalam võrreldes Soomega ning Leeduga. Eesti elektri börsihind on olnud pidevalt madalam kui Skandinaavias, viimastel nädalatel on hinnavahe mitmekordistunud.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077