Autor: Indrek Kald • 22. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müüs Kohtla-Järve Soojuse VKG-le

AS Eesti Energia müüb oma 59,2%-lise osaluse ASis Kohtla-Järve Soojus senisele kaasomanikule OÜ VKG Energia 87 miljoni krooni eest.

Tehingu teostumise järel saab VKG Energiast soojusettevõte ainuomanik. Tehing jõustub ja viiakse lõpule pärast konkurentsiametilt nõusoleku saamist.

"Nagu oleme ka varem öelnud, siis oma osaluse müügiga soovib Eesti Energia lahendada Kohtla-Järve Soojuses kujunenud olukorra,  kus omanike vastuseisu tõttu on ettevõtte tulevikku puudutavad olulised otsused toppama jäänud," sõnas Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik.

"Paarikuulise müügiprotsessi järel oleme jõudnud VKGga müügitingimustes kokkuleppele ning loodame, et see tehing tagab Jõhvi piirkonnale tulevikus pikaajalise ja stabiilse soojusvarustuse lahenduse," lisas ta.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul on Jõhvi ja Ahtme piirkonna soojusega varustamine nende eesmärgiks alates 2006. aastast, mil VKG omandas 40,8% Kohtla-Järve Soojusest. "Hetkel on lõppenud Kohtla-Järve linnaosas kulgeva soojustrassi projekteerimine ning 1. jaanuarist 2013 varustame oma soojusega nii Kohtla-Järve kui ka Jõhvi piirkonda," märkis ta.

Tagamaks protsessi läbipaistvuse, kuulutas Eesti Energia 28. septembril välja oma osaluse avaliku pakkumise. Määratud tähtajaks, 19. oktoobriks laekus üks ostupakkumine, mille esitas seni 40,8%-lise osalusega kaasomanik VKG Energia.  

Kohtla-Järve Soojuse müügitulu oli 31. märtsil lõppenud 2009/10. majandusaastal 118 miljonit krooni ja kasum kolm miljonit.

AS Kohtla-Järve Soojus varustab soojusega Jõhvi ja Ahtme linna, omades Jõhvi ja Ahtme soojusvõrke ning Ahtme soojuselektrijaama. Vana elektrijaama kõrval on valminud ka praegu seadistusfaasi läbiv uus maagaasil töötav reserv- ja tipukoormuse katlamaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077