Autor: Romet Kreek • 3. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bombardieri kasum langes 16%

Maailma suuruselt kolmanda lennukitootja Bombardieri kvartalikasum vähenes aastaga 16 protsenti, vahendas Bloomberg.

Kanada kompanii puhaskasum vähenes 167 miljonilt dollarilt 141 miljonile ehk üheksalt sendilt aktsia kohta kaheksale sendile. Analüütikud ootasid üheksa sendist kasumit aktsia kohta. Käive vähenes 13 protsenti, neljale miljardile dollarile. Analüütikud prognoosisid käibeks 4,5 miljardit dollarit.

„Juhtivad indikaatorid lennukiehituses annavad erinevaid signaale taastumise ajastuse osas,“ ütles juhatuse esimees Pierre Beaudoing. „Ärilennukite osas on pikaajalised fundamentaalnäitajad tugevad.

Bombardieri aktsia hind langes eile Torontos 1,5 protsenti, 4,70 Kanada dollarile. Tänavu on aktsia hind langenud 2,1 protsenti.

Kui 31. juulil oli Bombardieri tellimusteraamat 47,4 miljardi dollari suurune, siis 31. oktoobriks oli see kasvanud 48,9 miljardile dollarile.

Lennukitootmise üksuse käive vähenes 2,1 miljardilt dollarilt 1,8 miljardile. Transpordivahendite üksuse käive vähenes 2,5 miljardilt dollarilt 2,2 miljardile. Viimane üksus tegeleb metroovagunite ja vedurite tootmisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077