Mööblitootja: positiivne uudis paneb rootslased rohkem tarbima

Kõige tähtsam ei olegi ehk see, kui mitu protsenti Rootsi majandus tõusis, vaid see, et tegu on positiivse uudisega, rõhutas Haljalas asuva pehme mööbli tootja OÜ Bellus Furnitur üks omanik Rolf Relander.

Tema sõnul käituvad lõpptarbijad paljuski emotsioonide ajendil ehk tarbimist mõjutavad positiivsed ja negatiivsed uudised.

„Kui mõni aasta tagasi olid Rootsi meedias negatiivsed uudised, näiteks Ericsson lasi palju inimesi lahti, siis kohe järgmisel päeval oli näha, et Rootsis tellimused kukkusid,“ tõi Relander välja isikliku kogemuse. „Samas, kui hakkab positiivseid uudiseid tulema ja inimestes tekib kindlustunne, siis sellest piisab, et inimesed jälle julgevad rohkem tarbida. Tõsi, reaktsioon positiivsetele uudistele ei tule nii kiiresti kui reaktsioon negatiivsetele uudistele.“

Relanderi kinnitusel on nad kahel viimasel aastal mööblituru üldisest madalseisust hoolimata suutnud Rootsis oma positsiooni hoida ja natuke isegi tõsta. „Müüki Rootsis on paljuski toetanud viimasel ajal see, et Rootsi kroon on tugevnenud,“ rääkis Relander. „Rootslastel on tänu sellele odavam osta kaupa välismaalt.“

Bellus Furnituri suuremad ekspordimaad on Rootsi ja Soome. Relanderi andmeil läheb Rootsi umbes kolmandik toodangust.

Rootsi statistikaamet teatas täna, et Rootsi majandus kasvas kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 6,9 protsenti. Eelnenud kvartaliga võrreldes kasvas Rootsi SKP 2,1 protsenti.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara