Autor: Väinu Rozental • 29. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblitootja: positiivne uudis paneb rootslased rohkem tarbima

Kõige tähtsam ei olegi ehk see, kui mitu protsenti Rootsi majandus tõusis, vaid see, et tegu on positiivse uudisega, rõhutas Haljalas asuva pehme mööbli tootja OÜ Bellus Furnitur üks omanik Rolf Relander.

Tema sõnul käituvad lõpptarbijad paljuski emotsioonide ajendil ehk tarbimist mõjutavad positiivsed ja negatiivsed uudised.

„Kui mõni aasta tagasi olid Rootsi meedias negatiivsed uudised, näiteks Ericsson lasi palju inimesi lahti, siis kohe järgmisel päeval oli näha, et Rootsis tellimused kukkusid,“ tõi Relander välja isikliku kogemuse. „Samas, kui hakkab positiivseid uudiseid tulema ja inimestes tekib kindlustunne, siis sellest piisab, et inimesed jälle julgevad rohkem tarbida. Tõsi, reaktsioon positiivsetele uudistele ei tule nii kiiresti kui reaktsioon negatiivsetele uudistele.“

Relanderi kinnitusel on nad kahel viimasel aastal mööblituru üldisest madalseisust hoolimata suutnud Rootsis oma positsiooni hoida ja natuke isegi tõsta. „Müüki Rootsis on paljuski toetanud viimasel ajal see, et Rootsi kroon on tugevnenud,“ rääkis Relander. „Rootslastel on tänu sellele odavam osta kaupa välismaalt.“

Bellus Furnituri suuremad ekspordimaad on Rootsi ja Soome. Relanderi andmeil läheb Rootsi umbes kolmandik toodangust.

Rootsi statistikaamet teatas täna, et Rootsi majandus kasvas kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 6,9 protsenti. Eelnenud kvartaliga võrreldes kasvas Rootsi SKP 2,1 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077