RMK: võib ehitada veel sadu tonne tootvaid tehaseid

Eestisse saab ehitada veel mitmeid Stora Enso plaanitava tehase suuruseid ehk 100 000 tonni tootvaid puidutööstuseid, sest raiemaht on täna allpool säästva metsamajanduse taset, ütles RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi.

„Jätkuvalt veetakse paberipuitu Eestist välja. Seda oleks targem töödelda kohapeal,“ lisas Kaubi.

Stora Enso uue tehase rajamisel on arvestatud kontserni oma toorainebaasiga. „See näitab ettevõtte tugevat soovi olla konkurentsivõimeline pikaajaliselt. Ühtlasi annab suurema kindluse ka kogu kohalikule metsasektorile, et firma soovib arendada tööstust just Eestis,“ lausus Kaubi. Kuna Stora Enso graanulitehas saab toorme enda saeveski jäätmetest, ei teki metsale lisakoormust.

Kaubi lisas, et juhul kui Stora Ensol oma toorainest puudu tuleb, tekib siinsetel metsaomanikel võimalus müüa madalakvaliteedilist puitu: eelkõige kraavidelt raiutud võsa ning raielankidele jäänud puude okstest ja latvadest valmistatud hakke ning küttepuitu.

„Seega suureneb nõudlus toormele ja see omakorda aitab metsaraie aktiivsuse kasvule kaasa. Aktiivsus on turgude madalseisu tõttu viimastel aastatel väike olnud, mistõttu täiendava nõudluse tekitamine on igati positiivne,“ sõnas Kaubi

Osale arutelus

  • Katariina Krjutškova

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara