Autor: Anne Oja • 23. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio juht: mis asi on "rahvuslik koostöö"?

Üldjuhul on suured ettevõtted ja tootmisüksused efektiivsemad kui mitu pisikest, kuid mis rahvuslikust koostööst E-Piim ja Tere räägivad, ei saanud Valio Eesti AS tegevdirektor Kari Finska aru.

"Üldjuhul on suured ettevõtted ja tootmisüksused efektiivsemad kui mitu pisikest, seda nii ostu-, tootmise- kui müügiprotsessis," kirjeldas Finska E-Piima ja Tere strateegilise koostöö mõju Eestis tegustevatele piimatööstustele, toorpiima hinnale ja kaubanduskettidega suhtlemisele.

Ühtlasi küsis Äripäev, kuidas Valio Tere ja E-Piima välja kuulutatud rahvuslikku koostöösse suhtub. "Raske kommenteerida, kuna ei saa täpselt aru, mida see "rahvuslik koostöö" tähendab," märkis Finska.

Valio Eesti ettevõtted töötlevad täna umbes neljandiku kogu Eestis toodetud toorpiimast.

Kõige hullem masu on Finska sõnul möödas, kuid piimasektoris kasumit teenida on endiselt äärmiselt keeruline. "Toorpiima hinnatõusu surve jätkub, samas on tarbijate ostuvõime veel pikalt madal," lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077