Autor: Väinu Rozental • 3. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa ehitusturu tõus rõõmustab klaasifirmat

Kui me Eestis oleme pidanud töötajate arvu kokku tõmbama, siis Peterburis tegutsev, meie osalusega klaasitöötlemisfirma A-Steklo palkab tasapisi juba inimesi juurde, kinnitas Andrese Klaasi ASi tegevjuht Gerd Veelma.

„Täna Venemaal enam kriisist, vähemalt ehitusturul rääkida ei saa,“ lausus Veelma. „Ehitusturg on alates eelmisest aastast vaikselt tõusma hakanud. Hinnad, sealhulgas ehitusmaterjalide hinnad kerkivad. Riik ehitab praegu ise päris korralikult. A-Steklost tellivad klaasitooteid erafirmad, kellest paljud tegutsevad riigi ehitusprojektidel.“

Peterburis asuv A-Steklo töötleb klaasi: lõikab, lihvib, karastab, puurib klaasi auke, teeb sisselõikeid jms. Andrese Klaasi & Dekoori AS (alates 2006. aasta novembrsit Andrese Klaasi AS) käivitas 2003. aasta jaanuaris Peterburis klaasi ümbertöötlemisega tegeleva ettevõtte, mis on tegutsenud tänaseni.

A-Steklo põhiomanik on valdusfirma Andrese Grupi AS ja Vene partneritele kuulub 18 protsenti firmast. „Kui kohalikud venelased on kaasomanikud, sujub äri paremini, näiteks on nii lihtsam suuremaid projekte kätte saada,“ ütles Veelma.

Veelma andmeil töötab A-Steklos praegu ligi 40 inimest ja Eestis on ametis 24 inimest. „Peterburi ettevõtte kuukäive on keskmiselt umbes 7 miljonit rubla ehk 2,8 miljonit krooni,“ ütles Veelma ja lisas, et Eestis annavad nad kuukäivet 2-2,5 miljoni krooni eest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077