Autor: Indrek Kald • 27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia lülitab Toomas Tooli hoonetes elektri välja

Eesti Energia alustab Toomas Toolile kuuluva OÜ BREM Kinnisvarahooldus tarbimiskohtades võla tõttu elektrivoolu väljalülitamist. Voolu sulgemine algab BREMi halduses olevatest tootmis- ja äriobjektidest.

BREM on Eesti Energiale võlgu alates tänavu veebruarist, võlgnevuse summa on pidevalt kasvanud. Energiafirma on pakkunud BREMile erinevaid võimalusi võlgnevuse likvideerimiseks, sh võla tasumist maksegraafiku alusel, kuid kokkulepet pole siiani saavutatud.

Võlgnevuses olevate tarbimiskohtade võrguühenduse katkestamise hoiatuse saatis Eesti Energia BREMile 13. juulil, väljalülitamine algab 2. augustist.

Energiafirma teatel on nad valmis jätkama läbirääkimisi BREMiga võlgnevuse tasumise osas ning taastama BREMi objektide elektriga varustamise pärast võlgade maksmise kokkuleppe sõlmimist.

"Soovitame kõigil eraisikutel ja ettevõtetel, kes otse Eesti Energiaga ei arvelda, vaid teevad seda läbi haldusfirma või ühistu, kontrollida, kas kinnistu haldaja või omanik tasub teenusepakkujale tarbitud elektri ja muude kommunaalteenuste eest. See aitab välistada olukordi, kus haldaja võlgade tõttu jääb arveid korralikult tasunud tarbija teenustest siiski ilma," ütles Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink.

Kui Eesti Energia lepinguline klient, näiteks kinnistu haldusfirma, jääb elektri eest võlgu, käivitub tema suhtes võlamenetlus. Tekkinud võlgnevusest teavitab energiafirma esmalt klienti ning kui sellele ei reageerita, saadetakse elektri väljalülitamise hoiatus. Kui ka pärast hoiatust elektriarvet ei tasuta, lülitatakse elekter välja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077