Autor: Silvia Kruusmaa • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Orkla on ostulainel ka teistes riikides

Täna Kalev Chocolate Factory ning selle küpsiste ja jahusegude ärisegmentide ostulepingust teatanud Norra suurkontsern Orkla on ka teistes riikides ettevõtteid üle võtmas.

Eile teatas ettevõte, et Orkla omanduses olev kommitootja Krupskaya sõlmis lepingu juhtiva Vene šokolaadikreemi- ja küpsise tootja  LLC Peterhofi ülevõtmiseks. Tehingu kiitis heaks ka Vene konkurentsiamet.

Aprilli lõpus teatas ettevõte, et Orkla Food Ingredients (OFI) ostab Sonneveld Groupi,  mis on Belgia, Holland ja Luksemburgi leiva jahuparandaja turu liider.

Sonneveldil on tugev positsioon mitmetel Euroopa turgudel nii leivalisandite kui ka muude toidutööstuse ja pagariäri lisandite osas.

Norra suurkontserni Orkla Soome ettevõte Felix Abba sõlmis lepingu Kalev Chocolate Factory (KCF) ning selle küpsiste ja jahusegude ärisegmentide ostmiseks, teatas Kalev täna.

Ettevõtete teatel omandab Orkla vastavalt lepingule 100 protsenti Kalev Chocolate Factory (KCF) aktsiatest, kaasa arvatud ettevõtte tehase Jüris. KCFi aastane müügikäive on ligikaudu 28 miljonit eurot ning seal töötab ligi 400 inimest. Lisaks KCFi aktsiatele on tehingu osaks ka küpsiste ja jahusegude tootmise ärisegmendid Eestis. Ostjaks on Orkla Soome ettevõte Felix Abba.

Müüjaks on valdusfirma Luterma, mille suuromanik on Oliver Kruuda. Lutermale kuuluvaid magusatööstusega mitteseotud ettevõtteid tehing ei puuduta. Tehingu maksumus ei kuulu poolte kokkuleppel avaldamisele.

Orkla näol on tegemist ühe suurema Oslo börsil noteeritud ettevõtte ja laia rahvusvahelist haaret hoidva konglomeraadiga.

Kontserni 2009. aasta käive ulatus 56 miljardi Norra kroonini ehk 112 miljardi Eesti kroonini, ettevõtte turuväärtus on praegu aga veidi üle 50 miljardi Norra krooni ehk umbes 100 miljardit Eesti krooni. 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077