Autor: Anne Oja • 7. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mazeikiu Nafta teenis Eestis ligi 15 mln krooni kasumit

Mazeikiu Nafta Trading House OÜ teenis mullu 4,4 miljardi kroonise käibe juures 14,9 miljonit krooni kasumit.

2008. aastal oli firma käibeks 7,9 miljardit krooni ja kasumiks 35,4 miljonit krooni.

Naftarafineerija ja kütuse jaemüüja PKN Orlen, millele Eesti Mazeikiu Nafta kuulub, on Kesk-Euroopa suurim börsifirma. Mazeikiu Nafta Trading House tegeleb Public Company Orlen Lietuva naftatöötlemistehase toodangu turustamisega Eestis, turustades mootoribensiini, diislikütust, bituumenit ja lennukikütust.

2010. aasta peamisteks eesmärkideks peab Mazeikiu Nafta sarnaselt eelmistele aastatele müügimahtude ja turuosa säilitamist, turustussüsteemi jätkuvat arendamist, teenuste kvaliteedi ja efektiivsuse tõstmist, tooteportfelli laiendamist ning kulude ja riskide maandamist.

2010. aastal pakutakse bituumeni ostjatele riigihangetest osavõtuks hinnariski maandamist. Selleks, et Mazeikiu Nafta Trading House OÜ hinnariski enda kanda ei peaks jätma, sõlmis ettevõte klientide tellitud kogustele Swedbankiga swap-tehingud.

2010. aastal pole suuremaid investeeringuid plaanis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077