Autor: Kaisa Gabral • 30. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ösel Plastic: liigume kasvujoones

Statistikaameti hinnangul kasvas töötleva tööstuse ettevõtete tootmismaht tänavu veebruaris kahe aasta kiireimas tempos. Ka Hiiumaa tootja Ösel Plasticu juhi Margus Reegi hinnangul liiguvad nende tootmisnumbrid kenasti kasvujoones.

"Võrreldes eelmise aastaga samal ajal on seis tunduvalt parem jah. Meie põhitöö hakkab peale muidugi siis, kui soojem on, aga seis on juba praegu tunduvalt parem," kinnitas Reek, kelle ettevõte tegutseb peamiselt siseturul.

Tagasilangust oodata ei ole. "Järgmised kevadkuud peaksid samas tempos minema nagu eelneval aastal," lisas Reek ja märkis, et eelmise aasta algus oli see-eest väga raske ja kuni jaanipäevani ei olnud seisud kõige lootusrikkamad. Kuid pärast jaanipäeva hakkasid asjad taas liikuma.

Tööstusettevõtted tootsid 2010. aasta veebruaris 5% rohkem toodangut kui eelmise aasta veebruaris, teatas statistikaamet täna.

Töötleva tööstuse toodang suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 4%. Kui 2009. aasta kokkuvõttes vähenes toodang varasema aastaga võrreldes kõikides tööstusharudes, siis 2010. aasta jaanuaris näitas tootmine mõnes harus juba elavnemise märke ja veebruaris oli enam kui pooltes tööstusharudes märkimisväärne kasv.

Tänavu veebruaris kasvas suurema osatähtsusega tööstusharudest toodang elektroonikaseadmete tootmises ning puidutöötlemises, peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077