Ösel Plastic: liigume kasvujoones

Statistikaameti hinnangul kasvas töötleva tööstuse ettevõtete tootmismaht tänavu veebruaris kahe aasta kiireimas tempos. Ka Hiiumaa tootja Ösel Plasticu juhi Margus Reegi hinnangul liiguvad nende tootmisnumbrid kenasti kasvujoones.

"Võrreldes eelmise aastaga samal ajal on seis tunduvalt parem jah. Meie põhitöö hakkab peale muidugi siis, kui soojem on, aga seis on juba praegu tunduvalt parem," kinnitas Reek, kelle ettevõte tegutseb peamiselt siseturul.

Tagasilangust oodata ei ole. "Järgmised kevadkuud peaksid samas tempos minema nagu eelneval aastal," lisas Reek ja märkis, et eelmise aasta algus oli see-eest väga raske ja kuni jaanipäevani ei olnud seisud kõige lootusrikkamad. Kuid pärast jaanipäeva hakkasid asjad taas liikuma.

Tööstusettevõtted tootsid 2010. aasta veebruaris 5% rohkem toodangut kui eelmise aasta veebruaris, teatas statistikaamet täna.

Töötleva tööstuse toodang suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 4%. Kui 2009. aasta kokkuvõttes vähenes toodang varasema aastaga võrreldes kõikides tööstusharudes, siis 2010. aasta jaanuaris näitas tootmine mõnes harus juba elavnemise märke ja veebruaris oli enam kui pooltes tööstusharudes märkimisväärne kasv.

Tänavu veebruaris kasvas suurema osatähtsusega tööstusharudest toodang elektroonikaseadmete tootmises ning puidutöötlemises, peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara