Ericsson Eesti: anname majanduse kasvu oma panuse

Tänavu veebruaris olid enam kui pooled tööstustoodangu tootjatest omadega paremal tasemel kui aasta eest. Kuigi Ericsson Eesti tõi oma tehase siia alles mullu augustis, on nende toomine käivitunud vuhinal.

"Osa Ericssoni toomisest on selles tänases statistikaameti uudises kindlasti ka kajastust leidnud. Alates kävitamisest oleme läinud tõusujoones," kommenteeris Ericsson Eesti juht Veiko Sepp.

Statistikaamet teatas täna, et töötleva tööstuse toodang suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 4%. Kui 2009. aasta kokkuvõttes vähenes toodang varasema aastaga võrreldes kõikides tööstusharudes, siis 2010. aasta jaanuaris näitas tootmine mõnes harus juba elavnemise märke ja veebruaris oli enam kui pooltes tööstusharudes märkimisväärne kasv.

"Meil on kasv seotud sellega, et valmistama ette neljanda põlvkonna seadmete toomist – 4G. Kui see algab, siis on kindlasti meil ka järgnevatel kuudel kasvu oodata," lisas Sepp telefonis ning mainis, et kogu Ericssoni toodang läheb eksporti.

Peamised kasvu vedajad olid elektroonika- ja puidutööstused, kas nendest sektoritest võiksid saada majanduse uued käivitusmootorid? Sepp seda võimalust ei välista. "Kindlasti üritame oma panuse anda selles osas," märkis ta. 

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara