Autor: Kaisa Gabral • 30. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson Eesti: anname majanduse kasvu oma panuse

Tänavu veebruaris olid enam kui pooled tööstustoodangu tootjatest omadega paremal tasemel kui aasta eest. Kuigi Ericsson Eesti tõi oma tehase siia alles mullu augustis, on nende toomine käivitunud vuhinal.

"Osa Ericssoni toomisest on selles tänases statistikaameti uudises kindlasti ka kajastust leidnud. Alates kävitamisest oleme läinud tõusujoones," kommenteeris Ericsson Eesti juht Veiko Sepp.

Statistikaamet teatas täna, et töötleva tööstuse toodang suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 4%. Kui 2009. aasta kokkuvõttes vähenes toodang varasema aastaga võrreldes kõikides tööstusharudes, siis 2010. aasta jaanuaris näitas tootmine mõnes harus juba elavnemise märke ja veebruaris oli enam kui pooltes tööstusharudes märkimisväärne kasv.

"Meil on kasv seotud sellega, et valmistama ette neljanda põlvkonna seadmete toomist – 4G. Kui see algab, siis on kindlasti meil ka järgnevatel kuudel kasvu oodata," lisas Sepp telefonis ning mainis, et kogu Ericssoni toodang läheb eksporti.

Peamised kasvu vedajad olid elektroonika- ja puidutööstused, kas nendest sektoritest võiksid saada majanduse uued käivitusmootorid? Sepp seda võimalust ei välista. "Kindlasti üritame oma panuse anda selles osas," märkis ta. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077