Enam kui pooltes tööstusharudes märkimisväärne kasv

Tööstusettevõtted tootsid 2010. aasta veebruaris 5 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta veebruaris, teatas statistikaamet.

Töötleva tööstuse toodang suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 4 protsenti. Kui 2009. aasta kokkuvõttes vähenes toodang varasema aastaga võrreldes kõikides tööstusharudes, siis 2010. aasta jaanuaris näitas tootmine mõnes harus juba elavnemise märke ja veebruaris oli enam kui pooltes tööstusharudes märkimisväärne kasv.

Oluliselt ehk 12% suurenes veebruaris töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks, samal ajal nõudlus kodumaisel turul oli endiselt langustrendis ja müük vähenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 9%.

Toodangu kiire kasvu mõjutaja oli osaliselt ka eelmise aasta madal võrdlusbaas, sest just veebruar oli 2009. aastal üks madalama toodanguga kuu. Tänavu veebruaris kasvas suurema osatähtsusega tööstusharudest toodang elektroonikaseadmete tootmises (65%) ning puidutöötlemises (18%), peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Toodang suurenes ka mootorsõidukite, metalli, kütteõlide, plasttoodete, ehitusmaterjali ning mööblitootmises. Toodang vähenes enam kui viiendiku rõivatootmises, nahatöötlemises, keemia- ja metalltoodete ning masinate ja seadmete tootmises. Kasvu pidurdavaks teguriks oli jätkuvalt ebapiisav nõudlus.
Sesoonselt korrigeeritud andmetel vähenes tööstustoodang 2010. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 1%, töötlevas tööstuses jäi toodang eelmise kuu tasemele.

Veebruaris toodeti 19% rohkem elektrit ja 7% rohkem soojust kui 2009. aasta veebruaris. Energiatoodangu suurenemise põhjustas peamiselt madalamast välistemperatuurist kuid ka tootmise elavnemisest tingitud suurem energianõudlus. Mõnevõrra suurenes ka energia eksport.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara