Külm ilm tõstis energiamüüki

Eesti Energia müüs Eestis kontserniväliselt veebruaris 747 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on kaheksa protsenti rohkem kui möödunud aasta veebruaris, teatas ettevõte.

Tulenevalt põhivõrguettevõtte Elering müügist on nii aruande- kui ka võrdlusperioodil elektrienergia müüki Eleringile kajastatud kontsernivälisena.

Äriklientidele müüs Eesti Energia veebruaris 400 GWh elektrienergiat ehk 2,8 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Eraisikutele müüdi veebruaris 218 GWh elektrit, mis on 23,9 protsenti rohkem kui mullu. Eesti Energia müük võrguettevõtjatele moodustas 129 GWh, tõustes 1,8 protsendi võrra.

Eesti Energia elektrienergia müüki mõjutasid positiivselt võrreldes eelmise aasta veebruariga kolme kraadi võrra külmem välistemperatuur ning elektrinäitude etteteatamine seoses elektriaktsiisi tõusuga alates käesoleva aasta 1. märtsist. Müüki äriklientidele on mõjutanud ka tööstustoodangu mahu languse pidurdumine.

Elektrienergia eksport moodustas veebruaris 221 GWh, mis on 9,1 protsendi võrra rohkem kui mullu. Elektrienergia ekspordile mõjus positiivselt Leedu ekspordi kasv seoses Ignalina tuumaelektrijaama sulgemisega.

Eesti Energia veebruari keskmine elektrienergia müügihind Eestis ilma võrguteenusteta oli 473 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Soome piirkonnas oli 1466 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük moodustas veebruaris 241 GWh, mis on ühe GWh võrra rohkem kui aasta tagasi. Soojusenergia müüki mõjutas positiivselt veebruari madalam välistemperatuur.

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara