Energeetikud ja kaevurid tahavad soodsalt Eesti Energia aktsiaid

Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liit ja Eesti Põlevkivitootjate Ametiühingute Liit tegid täna avalduse, milles soovivad, et Eesti Energia börsileviimisel saavad töötajad soodustingimustel aktsiaid ning saadud raha paigutatakse tootmisse Ida-Virus.

Järgneb ametiühingute avaldus

Eesti Energia on strateegiline ettevõte, mille edukusest sõltub riigi majanduskasv ja julgeolek, kuid samas ka tervete piirkondade sotsiaalne areng, eriti aga tööhõive Ida-Virumaal. Mõistame, et ettevõtte jätkusuutlik areng ja tuhanded töökohad Eestis on omavahel seotud. Seepärast juhime vabariigi valitsuse tähelepanu Eesti Energia investeeringuvajadusele, mis lähema kümne aasta jooksul ulatub kümnete miljardite kroonideni.

Toetades investeeringuid Ida-Virumaale, toetame Eesti majanduse kasvu allikaid ning aitame kaasa tööpuuduse vähendamisele. On selge, et läbi töökohtade loomise hoiame ära ka võimalikke sotsiaalseid pingeid, mis võivad muidu akumuleeruda ning väljenduda riigile kulukates tervishoiu, turvalisuse ja muude valdkondadega seotud probleemides.

Sellega seoses kutsume valitsust üles suhtuma Eesti Energia rahastamisotsuse tegemisse täie tõsidusega. Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liidu (EEAÜL) ja Eesti Põlevkivitootjate Ametiühingute Liidu (EPTAL) ning nende, Eesti Energia kontserni kuuluvate ettevõtete töötajaid esindavate liikmesorganisatsioonide seisukoht võimaliku Eesti Energia vähemusosaluse börsileviimise osas on toetav tingimustel, et säilitatakse riigi strateegiline kontroll, töötajatel soodustatakse ettevõtte aktsiate omandamist ning saadud raha paigutatakse täielikult Eesti Energia tootmistegevusse Ida-Virumaal.

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara