Autor: Kristi Malmberg • 8. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energeetikud ja kaevurid tahavad soodsalt Eesti Energia aktsiaid

Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liit ja Eesti Põlevkivitootjate Ametiühingute Liit tegid täna avalduse, milles soovivad, et Eesti Energia börsileviimisel saavad töötajad soodustingimustel aktsiaid ning saadud raha paigutatakse tootmisse Ida-Virus.

Järgneb ametiühingute avaldus

Eesti Energia on strateegiline ettevõte, mille edukusest sõltub riigi majanduskasv ja julgeolek, kuid samas ka tervete piirkondade sotsiaalne areng, eriti aga tööhõive Ida-Virumaal. Mõistame, et ettevõtte jätkusuutlik areng ja tuhanded töökohad Eestis on omavahel seotud. Seepärast juhime vabariigi valitsuse tähelepanu Eesti Energia investeeringuvajadusele, mis lähema kümne aasta jooksul ulatub kümnete miljardite kroonideni.

Toetades investeeringuid Ida-Virumaale, toetame Eesti majanduse kasvu allikaid ning aitame kaasa tööpuuduse vähendamisele. On selge, et läbi töökohtade loomise hoiame ära ka võimalikke sotsiaalseid pingeid, mis võivad muidu akumuleeruda ning väljenduda riigile kulukates tervishoiu, turvalisuse ja muude valdkondadega seotud probleemides.

Sellega seoses kutsume valitsust üles suhtuma Eesti Energia rahastamisotsuse tegemisse täie tõsidusega. Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liidu (EEAÜL) ja Eesti Põlevkivitootjate Ametiühingute Liidu (EPTAL) ning nende, Eesti Energia kontserni kuuluvate ettevõtete töötajaid esindavate liikmesorganisatsioonide seisukoht võimaliku Eesti Energia vähemusosaluse börsileviimise osas on toetav tingimustel, et säilitatakse riigi strateegiline kontroll, töötajatel soodustatakse ettevõtte aktsiate omandamist ning saadud raha paigutatakse täielikult Eesti Energia tootmistegevusse Ida-Virumaal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077