Autor: Kadrin Karner • 22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank: toetame Glaskeki saneerimist

Swedbank toetab oma pikajalise kliendi Glaskeki saneerimisprotsessi, ütles Äripäevale Swedbank Balti kõrgendatud äririski juhtimise divisjoni (BFR&R) projektide juht Hannes Veskimäe.

"Glaskek on olnud Swedbanki pikaajaline klient ja toetame nende otsust ettevõte tegevust jätkata läbi saneerimisprotsessi," ütles Veskimäe. Ta lisas, et ettevõtte restruktureerimisel kaaluvad osapooled alati läbi erinevad võimalikud variandid ning otsused langetatakse pika analüüsi tulemina.

"Edukas restruktureerimisprotsessis on edu pandiks vastastikune usaldus ja koostöö – Glaskeki otsus algatada saneerimismenetlus on positiivne ja loodame, et see laheneb kõigile osapooltele kasulikul moel," rääkis Veskimäe panga lootustest. 

Äripäev kirjutas hiljuti, et Harju Maakohus algatas 17. märtsil ASi Glaskek juhatuse avalduse ja äriühingu suurima finantseerija teadmisel ettevõtte saneerimismenetluse saneerimisseaduse alusel, kuigi ettevõtte restruktureerimist alustati juba aasta varem.

AS Glaskek ühendas 2009. aastal mitmed tütarfirmad, et vähendada kulubaasi ja teha ettevõtte struktuur lihtsamaks. Ettevõtte juhi ja ühe omaniku Indrek Pajuri sõnul on andnud tegevuste konsolideerimine arvestatavat efekti. 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077