Jelgava lihatööstuse müüsid Rakvere LK-le eestlased

Rakvere Lihakombinaadi tütarfirma Rigas Miesnieks ostis Jelgava lihatööstuse Avo Kaasiku ja Kaido Haameri Masa Capital Partnersilt, mis aasta eest tõsistes raskustes sipelnud ettevõtte vahepeal kenasti üles vuntsis.

"Tõepoolest sai see leping eile allkirjad," tunnistas Kaasik Äripäevale. Masa Invest omandas Jelgava lihatööstuse eelmise aasta veebruaris. Läti riigi neljas lihatööstus ja tähtsaim suitsuvorstitootja oli tõsistes majandusraskustes.

Kaasik ütles, et ostja ootab praegu tehingule Läti konkurentsiameti heakskiitu. "Me oleme finantsinvestorid ja müük oli plaanis juba eelmisel aastal. Rakvere Lihakombinaadi pakkumine oli piisavalt hea," lausus ta.

Omanikuks oldud aja jooksul püüdis Kaasik enda sõnul Jelgava lihatööstuse majandusolukorda parandada, kulusid vähendada, uuendada pakendit ja kaubamärki. Ühtlasi alustas ettevõte ka eksporti Rootsi ja vähesel määral ka Venemaale.

"Me investeerisime piisaval määral, suurendades omakapitali," vastas Kaasik küsimusele, kas Jelgava lihatööstus vajab praegu lisainvesteeringuid. Kui palju lihatööstus lisaraha neelas, ta ei avaldanud, vabandades, et ei oska seda peast öelda.

"Ma ei saa seda kommenteerida," vastas Kaasik küsimusele, kas investeeritud raha tuleb müügist tagasi. "Kindlasti oli see aga mõlemale poolele kasulik tehing," lisas ta.

Jelgava lihatööstuse käive ulatus eestlaste kätte minekul 11 miljoni euroni (172 miljonit krooni). Ettevõttes töötas toona ligikaudu 200 inimest. Toodang müüdi peamiselt Lätis, ent osa sellest tuli ka Eestisse.

2008. aasta 11. jaanuaril oma koduväravas surnuks tulistatud Jelgava lihakombinaadi omanik ja nõukogu liige Aigars Lusis oli tapmise hetkel ka Cesise lihakombinaadi Ruks ja firma Markat juhatuse esimees ning ettevõtete Džuta, Jaunpupoli, Škaunes bekons ja Cirmas bekons juhatuse liige. Lusis päris firmad 2006. aastal surnud isalt.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara