Autor: Kristi Malmberg • 4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milder: Äripäev kahjustab meie mainet!

Üleeile kasinad müüginumbrid avaldanud Baltika omanik ja juht Meelis Milder süüdistab Äripäeva ettevõtte maine kahjustamises ja avalikkusega manipuleerimises.

Tänane Äripäev tsiteerib oma artiklis "Baltika vajus täiesti ära" LHV Panga analüütikut Kristo Oidermaad, kelle hinnangul lahutab Baltikat maksejõuetusest väga õhuke piir. Ajendiks Baltika üleeile avaldatud veebruari müüginumbrid, mis kukkusid 27protsenti.

"Kahjuks on Äripäeva artikli „Baltika vajus täiesti ära“ näol tegemist (majandus)avalikkusega manipuleerimisega ning näitega, kuidas meedia loob lugusid ja kangelasi – sedakorda kahjuks negatiivses tähenduses,“ ütles Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder  ettevõtte teatel.

Baltika teatel on ettevõte viimase nädala jooksul edastanud avalikkusele börsisüsteemi vahendusel kaks informatsiooni. 2009. aasta neljanda kvartali ning kogu aasta tulemuste börsiteates avaldas ettevõte ka oma hinnangu aasta jooksul toimunud kohanemise ja teiste positiivsete trendide kohta ning kinnitas oma positiivset vaadet alanud aastale. Teisipäeval, 2. märtsil jätkas Baltika traditsioonilist igakuiste müügitulemuste avaldamist. Veebruarikuu müügitulemuste börsiteates rõhutas ettevõte samuti positiivset trendi jaemüügitulemustes ning eeskätt seda, et Baltika suurimal, Eesti jaeturul jõudis ettevõte möödunud kuul taas eelmise aasta müügitasemele.

„Meile endile tundub see kindla märgina paremate aegade saabumisest. See, mis on lugupeetud ajakirjandusväljaannete lehekülgedel edasi toimunud, ei allu meie kontrollile. Ilmunud artiklite näol on tekitatud kahju nii ettevõtte mainele kui osadele väikeaktsionäridele,“ lisas Milder.

„Seni oleme ainsa Eesti börsiettevõttena avaldanud oma müügitulemusi iga kuu eesmärgiga tagada investoritele püsiv infovoog ning anda kindlustunnet ettevõtte käekäigu kohta. Täna püstitub meie jaoks küsimus igakuiste müügitulemuste edaspidise avaldamise otstarbekusest, kui neid ei tõlgendata objektiivselt. Baltika ei tahaks olla ainus ettevõte Eestis, mis tegutseb majanduskriisi tingimustes – see on pilt, mis tekib ajakirjanduses ilmunud artiklite kommentaare lugedes.“

„Baltika juhina kinnitan veelkord, et positiivsed trendid ettevõtte majandustegevuses jätkuvad ja meie 2010. aasta esimese kahe kuu tulemused on planeeritutest paremad. Lisaks põhitegevuse rahavoogude olulisele paranemisele on juhtkond otsustanud käesoleval hooajal kaasata piisavas koguses lisavahendeid, et oluliselt tugevdada oma bilanssi ja võtta maha spekulatsioonid meie maksevõime osas. Börsiettevõttena kommenteerime vastavaid samme ja plaane läbi börsisüsteemi,“ lisas Meelis Milder.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077