Autor: Romet Kreek • 3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind tõusis

Nafta hind tõusis seitsme nädala kõrgeimale tasemele, kuna rafineerimistehaste võimsuse kasutus USAs kasvas, vahendas Bloomberg.

Barrel musta kulda maksis 80,99 dollarit, mis tegi tõusuks 1,6 protsenti.

26. veebruaril lõppenud nädalal kasvas rafineerimistehaste tootmisvõimsuste kasutus 0,7 protsendipunkti võrra 81,9 protsendini. Nafta laojääk kasvas 4,03 mln barreilini. Laovaru tõus oli oodatust enam kui kolm korda suurem.

„Rafineerimistehased on kõvasti enam rakendanud tootmisvõimsusi, mis peaks veidi tõmbama alla hiiglasliku nafta ülepakkumist,“ ütles Weiss Researchi analüütik Sean Brodrick. „Turg lihtsalt tahab ronida kõrgemale, isegi siis, kui uudised räägivad languse kasuks.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077