Autor: Sirje Rank • 3. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq alustab Tallinnas satelliittelefonide tootmist

Elektroonikaseadmete valmistaja Elcoteq teatas täna börsile, et hakkab selle aasta teisest kvartalist Tallinnas valmistama satelliittelefone.

Elcoteq  Tallinn on valitud maailma juhtiva mobiilse satelliitside teenuse pakkuja Inmarsat partneriks ning hakkab tootma selle esimest satelliittelefoni IsatPhone Pro, teatas firma.

Uue toote turuletulek on plaanitud 2010. aasta juunisse.

Inmarsatiga sõlmitud kokkulepe hõlmab toote nn kogu elutsükli teenuseid (Life Cycle Services) alates inseneriteenustest, komponentide hankimisest, prototüüpide valmistamisest kuni lõpuks tootmise ja hoolduseni.

Kui palju inimesi uute telefonide kokkupanekul Elcoteqis tööd saab, firma Elcoteq Tallinn AS tegevdirektor Jan Kotka täna avaldada ei soovinud.

„Täpseid töökohti ei oska öelda, see selgub siis, kui seeriatootmine teises kvartalis lahti läheb,“ ütles Kotka, lisades, et eriti palju uut infot tänane uudis ei lisa. „Nüüd tuli lihtsalt kliendi nimi välja, ülejäänud info on sama, mis ma mõni nädal tagasi avaldasin,“ ütles ta.

Jaanuari keskel teatas Elcoteq, et ettevõte laiendab Tallinnas tootmispinda ligi kolmandiku võrra ning et kasvupaanid selleks ja järgmiseks aastaks on paigas.

Kotka sõnul on tegemist suhteliselt  keerulise tootmisega, mis eeldab heade spetsialistide olemasolu. Nii pole Elcoteq suuri töökuulutusi kleepinud, vaid loodab vajaliku personali leida n.ö vanade kolleegide ja mujalt vabanevate spetsialistide seast.

Ka võimalike mahtude  ja müüginumbrite  osas jäi Kotka kidakeelseks, viidates Elcoteqi börsifirma staatusele  ja sellele, et tegu on uue tootega turul ning täpset müügiedu on hetkel raske prognoosida.

 „Üldjoontes on plaanid paigas, sellest lähtuvalt ehitame võimekust üles,“ ütles Kotka.

See on aga selge, et satelliittelefonide turg  ei käitu sarnaselt laiatarbe mobiiltelefonide turule, mis jõulude ajal üles läheb ja siis jälle langeb.

„Turg on mobiiltelefonide mahtudega võrreldes väiksem, kuid  stabiilsem ning toode  märgatavalt kallim,“ ütles Kotka. „ Tegu on professionaalsete sidetoodete gruppi kuuluva tootega, mis sobib hästi meie praeguse toodanguga,“ lisas ta.

Kotka möönab, et Elcoteqi kohta on viimasel ajal ridamisi positiivseid sõnumeid tulnud. Muuhulgas hakkab firma jälle Nokiale teenust pakkuma – telefonide remonditeenust.   See tähendab, et ka Nokia suunas on uks jälle lahti,“ ütles Kotka.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077