Autor: Kadrin Karner • 14. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq laiendab Tallinnas tootmist 30%

Täna tootmise laiendamisest teatanud Elcoteq kolib uuele pinnale, sest plaanis on laiendada tootmist kolmandiku võrra.

Elcoteq Tallinn AS tegevdirektor Jan Kotka rääkis Äripäevale, et ettevõte kolib Peterburi tee 67lt  66le. Kui palju töökohti laienemine Eestisse loob, jättis tegevjuht enda teada. „Laiendame oma tootmispinda 30% ning kasvuplaan selleks ja järgmiseks aastaks on paika pandud,“ rääkis Kotka. Laienemine on seotud osalt Elcoteqi üldiste plaanidega ning ei tulene vaid asjaolust, et ettevõte on saanud olulise kliendi juurde.

„Mahud ja lepingud on kliendiga paigas, aga sellest, kui palju töökohti luuakse saame rääkida täpsemalt esimese kvartali lõpus,“ selgitas Kotka. Samas tegeleb ettevõte tegevjuhi sõnul ka juba Eestis spetsialistide otsimisega. „Tööturg on parem kui mõned aastad tagasi, aga kuna meil on Eestis konkurente vähe, siis on kvalifitseeritud tööjõudu keeruline leida,“ rääkis ta tööjõusse puutuvast. Kotka ei kummutanud väidet, et osa palgatavatest võivad olla endised Elcoteqist koondatud. "Kuna samm-sammult siirdutakse tööjõumahukalt tootmiselt teadmistemahuka tootmise poole, siis pigem otsitakse häid spetsialiste kui tavaoperaatoreid," lisas ta.

Kas ettevõte tuleb sel aastal välja veel mõne uudisega, mis on seotud laienemisega, Kotka kinnitada ei soovinud. Küll aga lisas ta, et uues tehases jääb neil peale praeguse tootmise sisseseadmist veel vaba pinda üle.

„Eesti jaoks on see väga suur asi,“ märkis Kotka Äripäeva küsimuse peale, mida Elcoteqi laienemine Eesti suunal  tähendada võiks. Tegevjuht rõhutas, et oluline on ka see, et toodetakse väga kõrge kvaliteedi ja tööturvalisusnõuetega tooteid, mis näitab, et eestlasi usaldatakse. „Selliseid tooteid, nagu hakkame tootma, ei ole  Eestis kunagi toodetud, vähemalt seeriatootmises mitte“ rõhutas Kotka ning lisas, et on tore tõdeda, et samm-sammult  on Eesti saamas lahti odava tööjõuga riigi mainest ning pigem eeldatakse head kvaliteeti ja oskusi konkurentsivõimelise hinnaga.

Äripäevaga vestelnud Elcoteq SE juhatuse esimees Mikko Puolakka jäi samuti töökohtadest ja uuest lepingupartnerist rääkides napisõnaliseks ning lisas, et loodetavasti käivitub tehas hästi. Ka tema rõhutas, et nii Elcoteq Eesti, kui ka Eesti riigi jaoks on ettevõtte laienemise näol tegemist olulise asjaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077