Autor: Anu Jõgi • 28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq asub Nokia telefone putitama

Elektroonika allhankija Elcoteq hakkab selle aasta teises kvartalis Nokia telefone parandama, kirjutab Kauppalehti.

Ettevõtted ei avalda tehingu maksumust. Samasugused lepingud on Elcoteqil Blackberrysid valmistava RIMiga ja Sony Ericssoniga.

"Parandus- ja hooldusteenused on kasvav äri. Elcoteqil on maailma kattev hooldusteenuseid pakkuvate tehaste võrk. Oleme sellega tegelenud juba mõnda aega," rääkis ettevõtte juht Jouni Hartikainen. Järelhooldusega tegeleb umbes kümme protsenti Elcoteqi töötajatest.

Nokia ja Elcoteq otsivad teisigi koostöövõimalusi. Elcoteq teatas eile, et on leidnud rahastajad 29 miljoni euro suurusele hübriidlaenule. Leping aitab ettevõttel tagasi maksta 105 miljoni kroonist laenu ja parandab omakapitali seisu. Laenu intress on 10%.

Hartikaineni sõnul on see suur samm ettevõtte rahandusolukorra paranemise poole. Seni on Elcoteqi habras rahandusolukord nõrgendanud aktsionäride usku ettevõttesse.

Teade tõstis eile Elcoteqi aktsia hinda, mis jäi börsipäeva lõpuks 16 protsendiga plussi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077