Autor: Anne Oja • 1. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ignalina lõpetas, Leedul tuleb 35% energiast sisse osta

Eile hilisõhtul kohaliku aja järgi kell 23 lõpetas Ignalina tuumajaam töö. Nüüd tuleb Leedul 35% kasutatavast elektrienergiast sisse osta.

Ignalina tuumajaama sulgemine on Euroopa Liidu ja Venemaa suhetes katsumuseks, kirjutas veebiportaal EUroobserver. Leedu on ELi peamisi Venemaa kriitikuid. Pärast 25 aastat töötanud ja maailma võimsaima reaktoriga tuumajaama sulgemist kardetakse, et Venemaa kasutab energeetikat kui poliitilist relva.

"Kui meie parlament deklareerib, mis neile ei meeldi, karistavad nad (Venemaa - toim) meid samuti kui Ukrainat," rääkis EUroobserverile üks Leedu diplomaat, kelle nime ei nimetata.

Varem on teatatud, et Leedu ostab pärast Ignalina elektrijaama sulgemist ligikaudu 35% elektrienergiast oksjonitelt, kus osalevad Eesti, Soome, Läti, Venemaa, Valgevene ja Ukraina elektritootjad, kirjutas Lenta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077