Autor: Maire Kasemaa • 1. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Eine kolib pliidi ja kokad Tallinna tööstusparki

AS Eesti Eine viib oma tootmise Tallinna tööstusparki ja rajab sinna 1000 ruutmeetri suuruse keskköögi hoone.

Vastavalt Tallinna linnavalitsus teatas, et nõustub ASile Tallinna Tööstuspargid kuuluva kinnistu Sarruse tn 14 hoonestusõigusega koormamisega aktsiaseltsi Eesti Eine kasuks koos kinnistu hilisema väljaostuõigusega.

Eesti Eine äriplaani kohaselt rajatakse Sarruse 14 kinnistule ühe aasta jooksul ca 1000 m2 pinnaga keskköögi hoone. Toidu valmistamisega hõivatud 50 töötajat hakkavad varustama koole, lasteaedu, haiglaid ja restorane.

Tööstuspark korraldas tänavu sügisel järjekordse arenduskonkursi Betooni tn tööstuspargi kinnistute müümiseks/hoonestusõiguse seadmiseks. Ainsa taotluse esitas konkursile AS Eesti Eine, kes  pakkus Sarruse tn 14 2500 m2 kinnistule hoonestusõiguse seadmise eest tasu 90 krooni/m2 aastas (lisandub käibemaks). Hoonestusõiguse lepingu sõlmimisel tasub Eesti Eine aktsiaseltsile ettemaksuna kolme aasta hoonestusõiguse tasu 810 000 krooni (koos käibemaksuga)

Pärast kolme aasta möödumist hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisest saab Eesti Eine kinnistu väljaostuõiguse. Kinnistu omandamise eest tuleb Eesti Einel maksta aktsiaseltsile 2 970 000 krooni (koos käibemaksuga).

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077