31. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria Eesti trügib kanalihatoodete turule

Eelmise aasta suvel Vastse-Kuuste lihatööstuse ostnud AS Atria Eesti on alustanud Vastse-Kuustes suitsutatud, küpsetatud ja marineeritud kanalihatoodete tootmisega, soovides pakkuda väärilist konkurentsi kahele suurele linnulihatootjale ASile Tallegg ja ASile Maag Grupp.

„Meie üllatusmoment seisneb uutes maitsetes ja selles, et üritame oma küpsetuskarpidega teha tarbijale kokkamise võimalikult mugavaks,“ ütles Atria Eesti peadirektor Kaido Kaare. „Tahame pakkuda väärilist konkurentsi praegustele vähestele turul olijatele. Leidsime, et kanalihatoodete pakkujaid ja maitseid võiks olla rohkem.“

Atria Eesti turundusdirektor Rene Kiis ütles, et nende prognooside kohaselt kasvab linnuliha tarbimine lähiaastatel viiendiku võrra. „Mulle isiklikult tundub, et üks suur tegija Tallegg on mõnes kohas võibolla veidi jänni jäänud,“ rääkis Kiis. „Nad on tarbijauuringutega vähe tegelenud. Meie seevastu uurisime enne toodanguga turule tulekut väga hoolega, milliseid tooteid tarbija soovib.“

Esimesed partiid Wõro kaubamärki kandvaid linnulihatooteid valmisid Vastse-Kuustes paar-kolm nädalat tagasi. Sortimendis on praegu 12 erinevat toodet. Toormena kasutatakse Soome emaettevõttes Atria kontsernis kasvatatud kanaliha.

Atria omandas möödunud aasta juunis ASi Wõro Kommerts ja ASi Vastse-Kuuste Lihatööstus. Valga Lihatööstus kuulub Atria gruppi alates 2005. aastast. Alates selle aasta augustist tegutsevad kõik kolm lihatööstust ASi Atria Eesti nime all.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077