11. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastse-Kuuste vallavanem: suurima tööandja koondamiskava paneb muretsema

Atria plaan hakata Vastse-Kuuste lihatööstuses uusi tootegruppe tootma annab küll lootust, kuid praeguses majandusolukorras tuleb ootuste suhtes olla konservatiivne, ütles Vastse-Kuuste vallavanem Lennart Liba.

Liba andmeil on Vastse-Kuuste lihatööstuse sadakonnast töötajast umbes 40 valla elanikud. „Minu palve oli Atriale, et võimaluse korral jätaksid nad kohalikud inimesed koondamise viimasesse etappi,“ rääkis Liba. Tema sõnul kohtus ta eile Atria Eesti juhataja Kaido Kaarega, kes informeeris teda ümberkorraldustest juba enne tänast börsiteadet.

Liba ütles, et kuna tegu on valla suurima tööandjaga, siis suure hulga inimeste koondamine paneb teda muretsema. „Paljud neist on lihatööstuses kaua aega töötanud ja täna uut töökohta leida on väga raske ja see tekitab inimestes mittevajalikke lisapingeid,“ lausus Liba. Tema andmeil kaotas eelmisel aastal kümmekond vallaelanikku töö seoses koondamisega Eesti Raudtees ja reformiga Riigimetsa Majandamise Keskuses.

Liba sõnul on Vastse-Kuuste lihatööstuse kvaliteetne toodang olnud mingil määral justkui valla kaubamärgiks. „Isegi kui lihatööstuse bränd VK alles jääb, kardan, et pärast kleepsude mujal pealekleepimist võib VK turuosa väheneda,“ ütles Liba ja lisas, et mine tea, kui kauaks see bränd üldse turule jääb.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077