11. veebruar 2009
Jaga lugu:

Vastse-Kuuste vallavanem: suurima tööandja koondamiskava paneb muretsema

Atria plaan hakata Vastse-Kuuste lihatööstuses uusi tootegruppe tootma annab küll lootust, kuid praeguses majandusolukorras tuleb ootuste suhtes olla konservatiivne, ütles Vastse-Kuuste vallavanem Lennart Liba.

Liba andmeil on Vastse-Kuuste lihatööstuse sadakonnast töötajast umbes 40 valla elanikud. „Minu palve oli Atriale, et võimaluse korral jätaksid nad kohalikud inimesed koondamise viimasesse etappi,“ rääkis Liba. Tema sõnul kohtus ta eile Atria Eesti juhataja Kaido Kaarega, kes informeeris teda ümberkorraldustest juba enne tänast börsiteadet.

Liba ütles, et kuna tegu on valla suurima tööandjaga, siis suure hulga inimeste koondamine paneb teda muretsema. „Paljud neist on lihatööstuses kaua aega töötanud ja täna uut töökohta leida on väga raske ja see tekitab inimestes mittevajalikke lisapingeid,“ lausus Liba. Tema andmeil kaotas eelmisel aastal kümmekond vallaelanikku töö seoses koondamisega Eesti Raudtees ja reformiga Riigimetsa Majandamise Keskuses.

Liba sõnul on Vastse-Kuuste lihatööstuse kvaliteetne toodang olnud mingil määral justkui valla kaubamärgiks. „Isegi kui lihatööstuse bränd VK alles jääb, kardan, et pärast kleepsude mujal pealekleepimist võib VK turuosa väheneda,“ ütles Liba ja lisas, et mine tea, kui kauaks see bränd üldse turule jääb.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt