11. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõo Lihatööstuse juht: ühe tööstuse sulgemine oli aimatav

See oli ju kohe pärast Vastse-Kuuste ja Wõro lihatööstuste ülesostmist aimatav, et üks neist kahest soetatud tööstusest kinni pannakse, lausus ASi Nõo Lihatööstus juhataja Toomas Kruustük.

„Valgas on töötlemisressurssi üle,“ põhjendas Kruustük. „Mul ei ole kontrollitud andmeid, kuid Valga tehas töötab vist alakoormusega.“

Kruustüki sõnul on tal kahju Vastse-Kuuste lihatööstuse töötajatest. „Sada inimest tänavale visata on ikka väga suur arv,“ rääkis Kruustük. „Arvata võib, et ümberkorraldused Eestis olid kõrgemalt poolt kontsernist tulnud käsk ja ilmselt sundis sellist otsust vastu võtma praegune majandusolukord.“

Atria plaani hakata aasta lõpus Vastse-Kuustes uusi tootegruppe tootma pidas Kruustük suhteliselt raskeks ülesandeks. „Sisuliselt on ju tegu uue ettevõtte käivitamisega,“ lausus Kruustük. „Ja alustada osale töötajatele täiendõppega otsast peale pole samuti lihtne.“

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077