1. oktoober 2009
Jaga lugu:

Vaesemad maad vähendavad suhkru ostmist

Täna tegi suhkru hind läbi kolme nädala suurima päevase languse, kuna peamised suhkrut tarbivad maad on vähendanud oste. Suhkru hind tõusis 28aasta kõrgemale tasemele ja investorid tegid suhkrufutuurid rahaks, vahendab Bloomberg.

Füüsilise suhkru ostjad jäävad surve alla, sest tänavu on suhkru hind kahekordistunud, ütles CMP Groupi direktor Mark Hansen. Egiptus tühistas 25 000 tonni suhkru vähempakkumist ning analüütikud prognoosivad, et Mehhiko loobub plaanist importida 300 000 tonni suhkrut. Aile käis suhkur 25,43 sendilt naelast, mis on kõrgeim tase alates 20. veebruarist 1981.

"Raske on näha märkimisväärset ostu nendelt ülesaetud tasemetelt," ütles Hansen, "Soliidse tõusu järel võeti täna kasumeid."

Suhkrufutuuri, mille tähtaeg on märtsis, hind langes kolm protsenti, 24,64 sendile. Hansen arvab, et kuigi võivad fondide ostud lühiajaliselt ajada suhkru hinda üles, langeb see järgneval neljal nädalal alla 20 senti taseme seoses reaalse nõudluse puudumisega maade nagu India ja Egiptuse näol.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee