25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olle Horm hakkab Maag Lihatööstust juhtima

Maag Lihatööstuse juhatuse esimeheks on alates eilsest endine Rakvere Lihakombinaadi juht Olle Horm, kelle eesmärgiks saab lisaks kogu Maag Lihatööstuse igapäevasele juhtimisele ja arendamisele ka ettevõtte tootmismahtude ja turuosa suurendamine, jõuline laienemine kogu Baltikumis ning ekspordi osakaalu kasvatamine ettevõtte käibes.

AS Maag Grupi nõukogu esimehe Roland Lepa sõnul on Maag Lihatööstus Eestis turuosalt suuruselt kolmas ettevõte, mille eesmärgid on lähiaastatel ambitsioonikad nii Eestis kui lähiturgudel, teatas ettevõte.

„Valisime Maag Lihatööstuse jõulist strateegiat ellu viima Olle Hormi, kes tunneb seda turgu läbi ja lõhki ning kes suudab kindlasti oma varasemate kogemuste baasil ettevõtte uuele tasemele viia,“ usub Roland Lepp. Lepa hinnangul mõjutab Hormi liitumine Maag Lihatööstusega positiivselt kogu Maag Gruppi, kuid eelkõige annab tema senine laialdane juhtimiskogemus ja töised saavutused suure lihatööstuse juhina võimaluse teha kvalitatiivne hüpe edasi Maag Lihatööstusele.

„Esialgsete plaanide kohaselt soovime oma kanna tugevamalt maasse suruda Baltikumis, kuid oleme vaadanud ka kaugemale,“ avaldab edasisi plaane Roland Lepp. Lepp lisab, et tänases turusituatsioonis ei saa olla passiivne passija, vaid hoida tuleb pigem agressiivset ja jõulist joont ning uue juhina on Olle Hormil ettevõtte plaanide elluviimisel olulisim roll.

Olle Hormi sõnul on lihatootmise valdkond olnud talle alati südamelähedane ning vahepealne töine kõrvalepõige ei ole seda muutnud. „Tegelikult on soe tunne jälle lihatootmise igapäevas osaline olla ja tegutseda alal, mida hästi tunnen ja armastan,“ ütles Olle Horm. Tema hinnangul on Maag Lihatööstuse näol tegemist väga kiiresti arenenud, turul olulise osakaalu saavutanud ettevõttega, millel on kõik eeldused kasvatada nii oma turuosa kui kindlustada areng Eestist väljaspool. „„Rannarootsi“ on turul ju igati tugev ja korralik kaubamärk, millel on perspektiivi oma tähtsust kasvatada,“ hindab Horm. Olle Hormi sõnul keskendub ta esmalt end ettevõtte tegevusega kurssi viimisele, seejärel juba edasise arendustegevuse kavandamisele.

Olle Horm on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli elektroonikainseneri erialal. Aastatel 2000-2007 töötas Horm Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehena ning kahe aasta vältel ka AS Tallegg juhatuse esimehena. 2008-2009 juhtis Olle Horm ehitusettevõtet AS Skanska EMV.

AS Maag Lihatööstuse käive 2008 aastal oli 235,6 miljonit krooni. Ettevõtte kaubamärgid on Rannarootsi ja VOT!. AS Maag Lihatööstus kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni AS Maag Grupp. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks AS Maag Lihatööstusele ka AS Maag Piimatööstus ja AS Maag Konservitööstus.

Olle Horm

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077