25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikafirma juht: tänavune turunõudlus ei tekita vajadust laieneda

See aasta kindlasti ei laiene, sest pole turunõudlust, mis tekitaks vajaduse laienemise järele, vastas Elva suurima tööandja, elektroonikatehase ASi Enics Eesti juhataja Kalle Kuusik Äripäeva päevaküsimusele, kas ettevõte kaalub investeerida laienemisse.

„Kuna sellel aastal tulevad müüginumbrid väiksemad kui eelmisel aastal, siis tootmisvõimsuse seisukohalt ei ole vajadust laienemise järele,“ lausus Kuusik, kuid rõhutas, et pikemas perspektiivis see vajadus tekib.

„Et tulevikus müügikasvu kindlustada, plaanime aastatel 2010 kuni 2012 investeerida mitte otseselt ruutmeetritesse, aga kindlasti tehnoloogiasse ja muudesse efektiivsust parandavatesse teguritesse,“ lausus Kuusik.

Kuusiku sõnul tuleb praeguses majanduskeskkonnas selleks, et hoida müüki mullusel tasemel, toota üldjuhul rohkem tooteid. „Müügis otsest kasvu võrreldes 2008. aastaga ei ole, samas tooteid ei tehta mitte sugugi vähem,“ seletas Kuusik.

Enisc Eesti suurendas 2006. aastal tootmispinda 3800 ruutmeetrilt 6600 ruutmeetrile ehk ligi kaks korda. Kuusiku kinnitusel rentisid nad eelmise aasta lõpus 900 ruutmeetrit laopinda Tartu lähedal Ülenurmes, sest rendihind oli tol hetkel kaks korda soodsam, kui ehitushind. „Lao kolimine üüripinnale vabastas meil tootmispinda tehases,“ rääkis Kuusik. „Tootmismahud, toodete keerukusaste ja tehnoloogilised vajadused nõuavad rohkem tootmispinda.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077