12. august 2009
Jaga lugu:

Hiina ostab uraani kokku

Maailma suuruselt teine uraanitootja, Kanada kompanii Cameco teatas, et Hiina kommunaalmajanduse ettevõtted jätkavad uraani kokkuostu ja ladustamist. Need ettevõtted on turul suurimad ostjad, vahendab Bloomberg.

„Tänavu on Hiina elektrijaamad ostnud hetkehindadega turult eeldatavasti kaheksa miljonit naela uraani,“ ütles Cameco marketingi asepresident George Assie. „Palun pange tähele, et Hiinas on käimas 13 reaktori ehitus. Laovarusid luuakse väga spetsiifilisel eesmärgil ja selleks on ehitatavate reaktorite tootmine.“

Seni on maailmas omaniku vahetanud hetketehingute turul umbes 33 miljonit naela uraani.

Cameco aktsia tõusis Torontos 1,1 protsenti, 29,70 Kanada dollarile. Tänavu oli aktsia kuni eilseni tõusnud 40 protsenti.

Ettevõte teatas täna,e t teise kvartali kasum kasvas 65 protsenti, 247 mln Kanada dollarile ehk 63 sendile aktsia kohta. Jättes arvestamata 108 mln dollarilist kasumit finantsinstrumentidest ja muid ühekordseid tulusid. Nende tuludeta oleks kasumiks aktsia kohta tulnud 36 senti aktsia kohta, analüütikud ootasid sellel baasil 25 senti kasumit aktsia kohta.

2008. aasta tootmismahtude alusel oli maailma suurim uraanitootja Rio Tinto Group.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee