12. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina ostab uraani kokku

Maailma suuruselt teine uraanitootja, Kanada kompanii Cameco teatas, et Hiina kommunaalmajanduse ettevõtted jätkavad uraani kokkuostu ja ladustamist. Need ettevõtted on turul suurimad ostjad, vahendab Bloomberg.

„Tänavu on Hiina elektrijaamad ostnud hetkehindadega turult eeldatavasti kaheksa miljonit naela uraani,“ ütles Cameco marketingi asepresident George Assie. „Palun pange tähele, et Hiinas on käimas 13 reaktori ehitus. Laovarusid luuakse väga spetsiifilisel eesmärgil ja selleks on ehitatavate reaktorite tootmine.“

Seni on maailmas omaniku vahetanud hetketehingute turul umbes 33 miljonit naela uraani.

Cameco aktsia tõusis Torontos 1,1 protsenti, 29,70 Kanada dollarile. Tänavu oli aktsia kuni eilseni tõusnud 40 protsenti.

Ettevõte teatas täna,e t teise kvartali kasum kasvas 65 protsenti, 247 mln Kanada dollarile ehk 63 sendile aktsia kohta. Jättes arvestamata 108 mln dollarilist kasumit finantsinstrumentidest ja muid ühekordseid tulusid. Nende tuludeta oleks kasumiks aktsia kohta tulnud 36 senti aktsia kohta, analüütikud ootasid sellel baasil 25 senti kasumit aktsia kohta.

2008. aasta tootmismahtude alusel oli maailma suurim uraanitootja Rio Tinto Group.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077