7. mai 2009
Jaga lugu:

Eestis näeb Vapo biodiisli tehase võimaliku asukohana Kundat

Soome energiafirma Vapo on oma võimaliku biodiisli tehase kõige sobivamaks asukohaks Eestis valinud Kunda, sest siin on olemas sadam ja muu infrastruktuur, kinnitas Kunda linnapea Allar Aron.

Tema sõnul on Vapo esindajad mitu korda käinud nii linnavalitsuses kui ka Kunda sadamas. „Minu teada on neil plaan ehitada biodiisli tehased ka Soome ja Rootsi,“ lausus Aron. „Neil on praegu otsuse tegemise aeg, et kuhu nad kõige esimese tehase ehitavad.“

Aron ütles, et loomulikult on linn huvitatud sellisest suurest projektist, mis looks uusi töökohti ning annaks sadamale käivet. „Kunda sadam on ideaalne piirkond biokütusega tegelevale ettevõttele,“ lausus Aron. „Selline ettevõte tekib siia varem või hiljem nagunii.“ Aroni andmeil hakkaks Vapo biodiisli tehas eelkõige töötlema turvast, aga ka hakkejäätmeid.

Aroni sõnul on linn pakkunud soomlastele tehase rajamise kohaks saja hektari suurust maad Kunda sadama kõrval. „Ainus paha asi on see, et see maa on riigi omandis ja riik ei ole tahtnud seda tükki munitsipaalomandisse anda,“ lisas Aron.

ASi Kunda Sadam direktor Aleksander Nikolajev kinnitas, et ta on Vapo esindajatega kohtunud. „Kujutan ette, et nad tahavad hakata sadamat kasutama, aga kuidas nad seda tahaksid teha, pole me täpselt rääkinud,“ lausus Nikolajev. „Enne, kui soomlased pole otsustanud, kas tehas üldse Eestisse tuleb, on tegu alles laskmata karu nahaga.“

Kauppalehti kirjutas, et Soome riigi osalusega energiafirma Vapo plaanib ehitada 500 miljonit maksva biodiisli tehase ja üheks võimaliku asukohana on kaalumisel ka Eesti.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt