26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurettevõtted lõid Käo eestvedamisel kaitsetööstuste liidu

22 tuntud Eesti ettevõtet koondusid MTÜsse Eesti Kaitsetööstuse Liit, mille eesmärgiks on arendada kodumaise kaitsetööstuslikku potentsiaali omavate ettevõtete tegevust kaitseotstarbeliste kaupade ja teenuste tootmisel ning turustamisel.

EKTL juhatuse liikme, NG Investeeringute juhi Jüri Käo sõnul on MTÜ näol tegemist vabatahtliku ettevõtteid koondava ühendusega. "EKTL uks on lahti kõigile ettevõtetele, samuti inimestele, kes on tegevad antud valdkonnas näiteks ülikoolides kaitseotstarbelise teadus- ja arendustegevuse kaudu."

Kaitsetööstus on iga riigi jaoks strateegiline tööstusharu, mis lähtub riigi ja ettevõtete vahelisest koostööst. Kaitsetööstuse valdkonna reguleerimine, infovahetus, kaitseotstarbeliste kaupade eksport ning huvide esindamine välisturgudel on EKTL liikmeks koondunud ettevõtete ühissoov," ütles Käo pressiteate vahendusel.

Homme kohtuvad EKTL esindajad kaitseminister Jaak Aaviksooga, kellele tutvustatakse loodud MTÜ eesmärke ja tegevuspõhimõtteid.

EKTL juhatuse liikmed on ettevõtjad Jüri Käo, Neinar Seli ja Jüri Ilves, Riigikogu liige Taavi Veskimägi, Kaitseväe esindajana logistika osakonna ülem major Eero Rebo ning akadeemiliste ringkondade esindajana Tartu Ülikooli füüsika instituudi direktor Marco Kirm.

EKTL liikmelisuse nõusoleku on andnud AS Eesti Energia, AS MicroLink Eesti, AS BLRT Grupp, AS Viking Security, AS Telora-E, Vanglatööstuse AS, AS JKI Ehitus, AS Vertex Estonia, AS Telegrupp, AS Empower EEE, AS Paide Masinatehase, OÜ NG Investeeringud, AS Sangar, AS Standard, AS Estiko, AS Samelin, AS Ilves Ekstra, AS Helmes, AS Harju Elekter, AS Regio, AS Viru Keemia Grupp ja AS Silwa.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077