15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peep Aaviksoo ostis Rumeenias killustikutehase

Rumeenias tegutsev Eesti investeerimisfond IPC müüs oma uue killustikutehase Nordic Stone Peep Aaviksoole.

IPC Investment Group'i teatel müüsid nad 52% suuruse osaluse eelmisel aastal Rumeenias asutatud killustikutootmisettevõttes Nordic Stone. Müügist teenis IPC 21 miljonit krooni. Nordic Stone'i omanduses on ligi 7,5 miljonit tonni killustikuressurssi Rumeenia linna Ploiesti lähedal.

Nordic Stone'i aktsiad omandas Peep Aaviksoole kuuluv firma A.P P Consult OÜ, mis tehingu järel väljub IPC osanike seast. "Olen killustikutootmise poolt kureerinud algusest alates ja ka peale IPC tegevjuhtimisest loobumist," ütles Aaviksoo. IPC juhi kohalt taandumisest teatas ta mullu suvel.

Aaviksoo sõnul pühendab ta oma investeeringud infrastruktuuriga seotud valdkonda. "Arvestades maailmamajanduse hetkeseisu ja järgnevate aastate teedeehitusprogrammi Rumeenias, tundub see olevat mõistlik valik," rääkis ta. IPC teenis korraliku tootluse oma investeeringule ja saab nüüd keskenduda uutele investeerimisobjektidele, lisas Aaviksoo.

"Nordic Stone on olnud IPC jaoks väga hea tootlusega investeering," kinnitas IPC partner Indrek Elhi. "IPC eesmärgiks on teostada otseinvesteeringuid kasvufaasis olevatesse ettevõtetesse," lisas ta.

Elhi sõnul otsib ja analüüsib IPC investeerimisettevõttena aktiivselt uusi projekte. "Praeguse majanduslanguse ajal leidub Rumeenias endiselt väga perspektiivikaid investeerimisvõimalusi," kinnitas ta.

2005. aastal tegevust alustanud IPC Investment Group'i omanikud on Siret Soom ja Indrek Elhi Eestist ning Ciprian Lopata Rumeeniast. Ettevõtte investeerimisportfelli kuuluvad Bukaresti ärikeskus First Office, kinnisvaraarendus- ja investeerimisettevõte IPC Real Estate ning autopesulateoperaator The Car Shower.

Ettevõtte auditeeritud varade maht oli 31.12.2007 seisuga 24,9 miljonit eurot (389,6 mln kr) ning omakapital 3,5 miljonit eurot (54,8 mln kr).

Peep Aaviksoo oli varem EMT juhatuse esimees, ta on töötanud ka Normas ning Tallinna abilinnapeana.Peep Aaviksoo

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077