7. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso rivistab oma Eesti puidutöötlusettevõtteid ümber

Eesti suurim puidutöötlemiskontsern AS Stora Enso Timber on pooleteise aasta jooksul sulgenud oma viiest töötlevast ettevõttest kolm. Detsembris lõppes töö Viljandi liimpuitkomponentide tehases ja Paikuse saeveskis.

Viljandi tehas seiskas liinid 12. detsembril ja Paikuse saeveskis, mis 2007. aasta juunis võttis üle toormepuuduse tõttu suletud Sauga saeveski toodangu ning lepingud, oli viimane tööpäev 19. detsembril.

Viljandi liimpuidutehase komponendiliin on üle viidud Imavere saeveskisse ning hetkel käib liini seadmestamine. Stora Enso Timberi tehnoloogiajuhi Margo Nõlvaku andmeil alustab teisaldatud liin tööd jaanuari lõpus.

„Paikuse saeveski sisseseade osas praegu kindel plaan puudub, kaalumisel on erinevad variandid,“ ütles Nõlvak. „Kindlasti soovime Paikuse saeveski tehnikat, nii palju kui võimalik, kasutada oma teistes saeveskites – kas siis Baltikumis või mujal.“

Paikuse saeveski kõige moodsam tootmisliin on Eesti üks võimsamaid höövliliine, mis käivitus 2005. aasta augustis.

Selle nädala algul, pärast kahenädalast jõulupuhkust jätkasid tööd Stora Enso Timberi kaks puidutööstusettevõtet: saematerjali ja liimpuittooteid tootev Imavere saeveski ning Rakvere külje all asuv Näpi saeveski, mis järjest enam tegeleb peamiselt saematerjali hööveldamisega.

Imavere saeveski tootis eelmisel aastal 266 000 m3 saematerjali ja 110 000 m3 järeltöödeldud tooteid. Näpi saeveski hööveldas mullu 55 000 m3 saematerjali. Detsembris uksed sulgenud Paikuse saeveski tootis eelmisel aastal 66 000 m3 saematerjali.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077