7. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso koondas Eestis ligi paarsada inimest

Stora Enso Viljandi liimpuidutehases ja Paikuse saeveskis jäi aasta lõpus tööta üle kahesaja inimese.

Kõige enam, 101 inimest koondati Paikuse saeveskist. „Lisaks poolte kokkuleppel koondatud ja need, kelle töölepingud lõpevad jaanuaris,“ täpsustas ASi Stora Enso Timber personalijuht Raivo Hellerma. Paikuse saeveskis töötas enne koondamisi 129 inimest.

Viljandi tehase 67 töötajast koondati 49 töötajat. „Osadel inimestel lõppesid tähtajalised lepingud ning osadega lõpetati töölepingud seadusest tulenevalt poolte kokkuleppel,“ ütles Hellerma ja lisas, et kaks inimest võttis vastu pakkumise jätkata tööd Imavere saeveskis.

Stora Enso gruppi kuuluv metsafirma AS Stora Enso Mets koondas aasta lõpus 121 töötajast 40 töötajat. Stora Enso Timberis ja Stora Enso Metsas töötab praegu kokku 531 inimest. Tippajal, 2004. aastal töötas neis firmades üle poole rohkem ehk 1300 inimest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077