14. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahaga kuivale jäänud Rosneft haub kriisiplaani

Rosneft töötab välja kriisiplaani, mis kindlustaks teda tuleval aastal pideva positiivse rahavooga ja säilitaks kapitalimahutusi tänavusel tasemel, kirjutab vesti.ru.

Kriisiplaanis on naftahinna tasemeks võetud 50 dollarit barreli kohta. (USAs maksab naftabarrel praegu 56 dollarit ja Inglismaal 52 dollarit - toim).

Rosnefti juhi Sergei Bogdantšikovi sõnul kavatseb ettevõte investeeringud hoida 2008. aasta tasemel. Selleks tuleb aga kokku tõmmata tegevuskuludes, sh koondada töötajaid. "Masskoondamist meil ei tule. Mingil määral puudutab see (koondamine - toim) pensioniealisi inimesi," ütles ta samas.

Muudatuste käigus kaotatakse ka dubleerivate tööülesannetega ametikohad, sotsiaalne infrastruktuur antakse üle kohalikele omavalitsustele. Kulusid hoitakse kokku transpordis, elektri, soojuse ja kütuse tarbimisel. Tarnijatega peetakse läbirääkimisi, et saavutada Rosneftile soodsamaid maksetingimusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077