Betoneks Ehitus andis ise pankrotiavalduse

Juhtiva betoonitootja Betoneks ASi
tütarfirma Betoneks Ehitus OÜ esitas möödunud nädalal avalduse iseenda
pankrotimenetluse alustamiseks.

Selle põhjuseid ei soovinud ema- ega tütarettevõtte juhid täna kommenteerida, kirjutab venekeelne majandusuudisteportaal dv.ee.

Ametlike Teadaannete andmetel võttis Harju maakonnakohus 2. oktoobril vastu avalduse Betoneks Ehitus OÜ pankrotistunuks tunnistamisest, mille alusel oli algatatud pankrotimenetlus. Samuti keelas kohus OÜ-l Betoneks Ehitus käsutada oma vara ilma pankrotihalduri eriloata.

Alates 2003. aastast on ettevõte Betoneks Ehitus OÜ edukalt tegutsenud ehitusturul. See on juhtiva betoon- ja raudbetoonkonstruktsioonide tootja Betoneks AS tütarettevõte.

Betoneks Ehitus OÜ tegevdirektori Rain Airik keeldus olukorda kommenteerimast, mainides ainult, et see on seotud turul valitseva olukorraga: "Rohkem ei saa ma midagi öelda. Me peame olukorda arutama. Üksinda ei tahaks ma midagi kommenteerida. Ettevõtte juhtkond ei ole veel otsustanud, millist infot avalikustada".

Samuti Airik kinnitas Krediidiinfo andmeid, et maksuvõlgnevust ettevõttel hetkel ei ole.

Kommentaare emaettevõtte Betoneks AS tegevdirektorilt Rene Veigelilt Äripäeval saada ei õnnestunud. "Rene Veigel on väljas. Helistage 15 minuti pärast," teatas sekretär. Viie minuti pärast aga öeldi, et härra Veigel juba lahkus kontorist.

Rohkem selgust tõi pankrotihaldur Sirje Tael. "Ettevõte ise esitas pankrotiavalduse. Selleks oli kolm põhjust, kuid nendest on volitatud teatama ainult ettevõtte esindajad," teatas Tael. "Vastavalt seadusele tähendab pankrotiavaldus seda, et ettevõte on maksujõuetu," lisas tema.

Betoneks Ehitus OÜ-s töötab üle 30 inimese. Ehitustööde käive 2007. aastal moodustas peaaegu 120 mln krooni. Betoneks Ehitus OÜ põhitegevus on ehitustööde peatöövõtt, projektijuhtimine ja töö betooniga.

Osale arutelus

  • dv.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara