Autor: dv.ee • 7. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoneks Ehitus andis ise pankrotiavalduse

Juhtiva betoonitootja Betoneks ASi tütarfirma Betoneks Ehitus OÜ esitas möödunud nädalal avalduse iseenda pankrotimenetluse alustamiseks.

Selle põhjuseid ei soovinud ema- ega tütarettevõtte juhid täna kommenteerida, kirjutab venekeelne majandusuudisteportaal dv.ee.

Ametlike Teadaannete andmetel võttis Harju maakonnakohus 2. oktoobril vastu avalduse Betoneks Ehitus OÜ pankrotistunuks tunnistamisest, mille alusel oli algatatud pankrotimenetlus. Samuti keelas kohus OÜ-l Betoneks Ehitus käsutada oma vara ilma pankrotihalduri eriloata.

Alates 2003. aastast on ettevõte Betoneks Ehitus OÜ edukalt tegutsenud ehitusturul. See on juhtiva betoon- ja raudbetoonkonstruktsioonide tootja Betoneks AS tütarettevõte.

Betoneks Ehitus OÜ tegevdirektori Rain Airik keeldus olukorda kommenteerimast, mainides ainult, et see on seotud turul valitseva olukorraga: "Rohkem ei saa ma midagi öelda. Me peame olukorda arutama. Üksinda ei tahaks ma midagi kommenteerida. Ettevõtte juhtkond ei ole veel otsustanud, millist infot avalikustada".

Samuti Airik kinnitas Krediidiinfo andmeid, et maksuvõlgnevust ettevõttel hetkel ei ole.

Kommentaare emaettevõtte Betoneks AS tegevdirektorilt Rene Veigelilt Äripäeval saada ei õnnestunud. "Rene Veigel on väljas. Helistage 15 minuti pärast," teatas sekretär. Viie minuti pärast aga öeldi, et härra Veigel juba lahkus kontorist.

Rohkem selgust tõi pankrotihaldur Sirje Tael. "Ettevõte ise esitas pankrotiavalduse. Selleks oli kolm põhjust, kuid nendest on volitatud teatama ainult ettevõtte esindajad," teatas Tael. "Vastavalt seadusele tähendab pankrotiavaldus seda, et ettevõte on maksujõuetu," lisas tema.

Betoneks Ehitus OÜ-s töötab üle 30 inimese. Ehitustööde käive 2007. aastal moodustas peaaegu 120 mln krooni. Betoneks Ehitus OÜ põhitegevus on ehitustööde peatöövõtt, projektijuhtimine ja töö betooniga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077