25. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müüs juulis 2,2% enam kui mullu

Eesti Energia elektrimüük Eestis moodustas selle aasta juulis 472 gigavatt-tundi (GWh), mis on 10 GWh ehk 2,2% rohkem kui varasemal aastal. Kasv on tingitud eeskätt Iru Elektrijaama soojusenergia müügist, kuna eelmise aasta juulis Iru EJ ei töötanud.

Müük suletud turu klientidele moodustas 358 GWh ja suurenes 3,9 % võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, sh müük koduklientidele langes 2,7% võrra, samas äriklientidele kasvas 6,3% võrra. Suletud turu kasv on osaliselt tingitud klientide liikumisest avatud turu klientide hulgast suletud turu klientideks, teatas ettevõte.

Avatud turul ehk suurtele äriklientidele suunatud müük vähenes võrreldes 2007. aasta juulikuuga 7,5% võrra ning moodustas 64 GWh. Müük võrguettevõtjatele kasvas 2007. aasta juulikuuga võrreldes 4,3% ning moodustas kokku 50 GWh.

Eesti Energia juulikuu keskmine elektrienergia müügi hind kodumaisel turul oli 464 kr/MWh, kasvades aastaga 10,6%. Sama perioodi keskmine elektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 933 kr/MWh, mis on kasvanud aastaga 167% tänu CO2 heitmekvootide kallinemisele, kõrgetele nafta ja kivisöe hindadele ning kaabliühendusprobleemidele Norra ja Rootsi vahel.

Eesti Energia soojusenergia müük 2008. aasta juulis oli kokku 36 GWh, mis võrreldes 2007. aasta juulikuuga suurenes 25 GWh võrra. Kasv on tingitud eeskätt Iru Elektrijaama soojusenergia müügist, kuna eelmise aasta juulis Iru EJ ei töötanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077