Sakret avab Baltikumi suurima kuivsegude tehase

Ehitusmaterjalide tootja Sakret avab
kolmapäeval Leedus Kedainiais Balti riikide suurima kuivsegude tehase, tehase
käivitavad Leedu president Valdas Adamkus ning Läti president Valdis
Zatlers.

Uues tehases plaanitakse toota ligi 250 tuhat tonni ehituslikke kuivsegusid aastas, teatas firma. „Uus tehas avaldab tugevat ja positiivset mõju Balti riikide majandusele ja ekspordile, kuna suur osa toodangust eksporditakse Ida-Euroopa riikidesse ja Skandinaaviasse. Arvestatav osa toodangust jääb Leedu turule, kus hinnatakse kvaliteeti ja säästlikke tooteid,” ütles Sakret Lietuva direktor Aleksandras Toropcinas.

Uus tehas Kedainiais on kolmas Baltimaade ning ühtlasi suurim Sakreti tehas, see paikneb 3 hektari suurusel alal. Väiksemad tehased on Lätis (avatud 2004. aastal) ja Eestis (avatud 2007. aastal). Leedu SIA Sakret investeeris tehasesse Kedainiais 27,6 miljonit litti ehk 125 miljonit krooni. Sakret Lietuva hakkab tootma kipskrohve, sideaineid ja muid ehituslikke kuivsegusid. Samuti täidetakse uues Leedu tehases Sakreti mobiilseid silosid.

Vanagsi sõnul on Sakretil Leedu ja ka kõikide teiste tehaste seoses pikaajalised plaanid. „Naiivne oleks arvata, et nii suur investeering hakkab kohe esimesel aastal suurt kasumit tooma. Ka Eesti tehase puhul, kuhu investeerisime 100 mln krooni, on suund kiire kasumi teenimise asemel stabiilsel ja pikaajalisel arengul. Vaatame alati mitu aastat ette. Kui tahame aastatel 2010 – 2011 omada Eestis ja Leedus suurt ja stabiilset turuosa, on just praegu õige aeg investeerida,“ lisas Vanags.

Sakret Grupp on maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 tehase.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara