Autor: Mariliis Pinn • 19. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakret avab Baltikumi suurima kuivsegude tehase

Ehitusmaterjalide tootja Sakret avab kolmapäeval Leedus Kedainiais Balti riikide suurima kuivsegude tehase, tehase käivitavad Leedu president Valdas Adamkus ning Läti president Valdis Zatlers.

Uues tehases plaanitakse toota ligi 250 tuhat tonni ehituslikke kuivsegusid aastas, teatas firma. „Uus tehas avaldab tugevat ja positiivset mõju Balti riikide majandusele ja ekspordile, kuna suur osa toodangust eksporditakse Ida-Euroopa riikidesse ja Skandinaaviasse. Arvestatav osa toodangust jääb Leedu turule, kus hinnatakse kvaliteeti ja säästlikke tooteid,” ütles Sakret Lietuva direktor Aleksandras Toropcinas.

Uus tehas Kedainiais on kolmas Baltimaade ning ühtlasi suurim Sakreti tehas, see paikneb 3 hektari suurusel alal. Väiksemad tehased on Lätis (avatud 2004. aastal) ja Eestis (avatud 2007. aastal). Leedu SIA Sakret investeeris tehasesse Kedainiais 27,6 miljonit litti ehk 125 miljonit krooni. Sakret Lietuva hakkab tootma kipskrohve, sideaineid ja muid ehituslikke kuivsegusid. Samuti täidetakse uues Leedu tehases Sakreti mobiilseid silosid.

Vanagsi sõnul on Sakretil Leedu ja ka kõikide teiste tehaste seoses pikaajalised plaanid. „Naiivne oleks arvata, et nii suur investeering hakkab kohe esimesel aastal suurt kasumit tooma. Ka Eesti tehase puhul, kuhu investeerisime 100 mln krooni, on suund kiire kasumi teenimise asemel stabiilsel ja pikaajalisel arengul. Vaatame alati mitu aastat ette. Kui tahame aastatel 2010 – 2011 omada Eestis ja Leedus suurt ja stabiilset turuosa, on just praegu õige aeg investeerida,“ lisas Vanags.

Sakret Grupp on maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 tehase.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077