13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakreti käive mullu 33 miljonit krooni

Ehitusmaterjalide tootja OÜ Sakret käive oli mullu auditeerimata andmetel üle 33 miljoni krooni.

Sakreti peadirektori Andris Vanagsi sõnul õnnestus Sakretil vaatamata turu üldisele langusele säilitada 2007. aasta käibetase ning kasvatada Eestis turuosa.

"Võrreldes 2007. aastaga, mis oli ehitussektori ning -materjalitootjate jaoks kuldaeg, õnnestus meil oma müügimaht säilitada, kuigi turg kukkus drastiliselt," rääkis ta. Näiteks novembrikuu mittemetalsete ehitusmaterjalide müük langes aastases võrdluses 40% ja turg langeb tänavu veelgi, lisas Vanags.

Stabiilset taset aitas Sakreti teatel hoida eksport Skandinaaviasse. Kui 2007. aastal oli Sakreti müük Skandinaavia turgudel sümboolne, siis mullu ületas müük kaheksa miljoni krooni piiri. Vanagsi sõnul müüb Sakreti Mäo tehas oma toodangut veel Lätti ja Leetu. Kokku läheb ekspordiks 50% tehases toodetud ehitusmaterjalist.

Vanagsi kinnitusel on Sakreti selle aasta eesmärk laiendada ekspordigeograafiat ning jõuda Venemaa ja Ukraina turule. Lisaks plaanib ettevõte kasvatada turuosa ja suurendada müüki nii kodu- kui välisturgudel.

Lätis avati Sakreti tehas 2004. aastal, 2007. aasta suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis, mullu suvel avati uus tehas Leedus.

Sakreti kaubamärk loodi USAs 1936. aastal. Hetkel on Sakret Grupp maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, millel on kokku üle 60 frantsiisilepingu alusel töötava tehase.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077