Nokial läheb Ühendriikides kehvasti

Maailma suurima mobiiltelefonide tootja
Nokia turuosa Ühendriikides on veelgi vähenenud, langedes teises kvartalis
viiendale kohale.


Nokiast on mööda läinud ka Kanada Research In Motion oma BlackBerry kaubamärgiga, omades nüüd 10,6 % suurust turuosa võrreldes eelmise aasta sama perioodi 4,8%. Nokia turuosa mais-juunis oli Strategy Analyticsi andmete kohaselt 9,5%, terves maailmas aga on see umbes 40%, mistõttu võib pidada Ühendriike firmale raskeks turuks, kirjutas Kauppalehti.

Nokia turupositsiooni langus dollarimaal on olnud üllatavalt kiire, sest alles aastal 2001 oli iga kolmas seal müüdud telefon Nokia toodetud. Kuigi ameeriklastele müüdud telefonide hulk isegi kasvas 400000 telefoni võrra kui Nokia müüs Ühendriikides esimeses kvartalis 4 miljonit telegoni ning eelmine aasta 3,6 miljonit telefoni.

Ühendriikide mobiiltelefoniturul on esikohal Motorola 25,8% suuruse turuosaga ning sellel järgnevad LG 21,0%, Samsung 18,6% ja Research In Motion 10,6% suuruste turuosadega.. Neist on Motorola aastaga selgelt oma positsiooni kaotanud sest eelmise aasta samal ajal omati 36,6% sealse turu mahust, LG aga tuli peale kahte aastat tagasi teisele kohale.

USA mobiiltelefonide turg arenes üsna hästi teisel kvartalil, kokku müüdi 42 miljonit mobiili ning turu kasvuks oli 5%.

Mobiilitootjatele on Ühendriigid väga oluline turg, sest selle osa kogu maailma 306,0 miljoni toote suurusest turust on umbes 14%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara