Tehing maailma õlleturu uue liidri sünniks on lähedal

USA õlletootja Anheuser-Busch peab
erinevalt varem avaldatud eitavast seisukohast nüüd aktiivselt läbirääkimisi
ettevõtte müügiks Belgia päritolu InBev'ile, tehingu teostumisel sünniks maailma
suurim pruulikoda.

Sellist infot andsid eile õhtul asjaga kursis olevad inimesed, kirjutas New York Times. Võimaliku tehingu täpsed tingimused pole teada, kuid allikate väitel andnud InBev märku nõusolekust maksta rohkem algselt juunis pakutud 65 dollarist aktsia kohta (kogu tehing olnuks sel juhul 46,3 mld dollarit).

Kui müük toimub, riskib Anheuser tagasilöögiga poliitikute ja tarbijate poolt, kes toetasid ettevõtte jäämist iseseisvaks. Ta on USAs ikooni staatuses õllebrändi Budweiser tootja. InBev'ile kuuluvad Stella Artois, Beck's ja Bass. Kauba kordaminekul tekiks hiiglane jaotusvõrguga üle maailma.

Peale eelmisel kuul tehtud algset pakkumist käivitus aga ettevõtete vahel kibe sõnasõda ja süüdistuste loopimine. InBev üritas kohalt kangutada teise poole juhtkonda, Anheuser aga süüdistas teda äri ajamises Kuubal, kelle suhtes USA on kehtestanud täieliku kaubandusembargo.

Võitlus õlleturul ja konsolideerumised peegeldavad ka tootmiskulude kasvu õlle põhitooraine teravilja puhul. Praegused maailma turuliidrid InBev ja SABMiller on turuosa pärast teravalt võidelnud. Londonis baseeruv SABMiller on praegu esikohal, kuid siin kõne all oleva tehingu teokssaamisel mööduks InBev temast.

Osale arutelus

  • Tiit Elner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara